Het laatste autonieuws

Proefrit met de Mazda6

De nieuwe Mazda6 was bij z’n introductie eind 2012 direct een succes. Dit model bracht Mazda opnieuw onder de aandacht bij de veeleisende leaserijder. Met z’n nieuwe generatie motoren en aansprekende vormgeving keerde Mazda terug naar wat het altijd geweest was: de leverancier van een fraai gelijnde en uitstekende rijdende auto. Otto de Gooijer heeft … Lees meer »

De Polo BlueMotion was bij zijn introductie destijds in 2010 direct een doorslaand succes. Het was destijds een van de eerste auto’s die zo zuinig was dat hij werd beloond met een fiscaal aantrekkelijke bijtelling van 14%. Nog steeds is die auto populair. Z’n grotere broer, de Volkswagen Golf, werd ook leverbaar met deze voor … Lees meer »

Keep it cool!

De zomer laat zich dit jaar van z’n heetste kant zien. Het moment waarop de airco haar diensten in uw auto bewijst. Immers, dankzij de airco houdt u ongeacht de buitentemperatuur een aangenaam (lees: koel) binnenklimaat. Maar wist u dat airco-onderhoud geen onderdeel is van het reguliere onderhoud? Zonder onderhoud kunnen vitale onderdelen van het … Lees meer »

Dit model van de Peugeot 308 is sinds 2014 op de markt. Opvallend was destijds dat de Peugeot 308 weer ‘308’ heet. Meestal schuift Peugeot bij het verschijnen van een nieuw model met de getalletjes. In dit geval hadden ze dat gerust nog een keertje kunnen doen. Want deze Peugeot verdient een dikke ‘10’. Zo … Lees meer »

De Volkswagen Golf hoeven we u vast niet voor te stellen. De populaire hatchback is alweer meer 40 jaar op de markt. In die tijd is het model geëvolueerd tot een royale,  luxueuze hatchback die nog altijd de toon aangeeft in zijn segment. Met de Sportsvan die gebaseerd is op het laatste model Golf, heeft … Lees meer »

De Audi A6 is al jarenlang de maatstaf in het hogere autosegment. Een prachtig gelijnde zakenlimo die uitstekend is afgewerkt met bovendien een bewezen reputatie. Een grote verrassing is het dan ook niet dat bij zakelijk Nederland deze auto bijzonder in de smaak valt. Wij testen een Audi A6 van Otto de Gooijer met riante … Lees meer »

Een rijdend icoon, deze inmiddels klassieke Mercedes-Benz G-Klasse die in 1978 op de markt kwam. Tot op de dag van vandaag is deze onvervalste terreinwagen nieuw te koop. Vergis je echter niet: onder de kap ligt een hypermoderne BlueTEC dieselmotor en die zorgt er voor dat de stoere Benz verrassend modern is in de dagelijkse … Lees meer »

Otto de Gooijer heeft een occasions waar je echt vrolijk van wordt! Alweer sinds 2014 is deze editie van de Citroën C1 een vaste klant op de Nederlandse wegen. Na destijds bijna 10 jaar trouwe dienst van z’n voorganger, vond het Franse merk het de hoogste tijd om met een compleet nieuw model te komen. … Lees meer »

Dit type Mercedes-Benz B-Klasse werd in 2012 geïntroduceerd. De compacte MPV-achtige auto was altijd al een fijn, praktisch en ruim vervoermiddel. Deze toenmalig nieuwe versie gooide er in alle opzichten nog een flinke schep bovenop. Met als belangrijkste winst: de B-klasse is nu naast handig en degelijk ook ontzettend leuk geworden! Zeker in de uitvoering … Lees meer »

Maak bij Otto de Gooijer in Rhenen een proefrit met deze perfect onderhouden Mercedes-Benz C Klasse in een luxe uitvoering. Bij wijnliefhebbers loopt het water in de mond als ze oog in oog staan met een echte ‘Grand Cru’. Deze selecte groep verfijnde wijnen staat borg voor vakmanschap, bewezen hoge kwaliteit en een rotsvaste reputatie … Lees meer »