Zevenklapper van Kia

20 februari 2019

De nieuwe Kia Carens is een echte midi MPV met standaard ruimte voor zeven inzittenden. Inderdaad, Kia levert de elke Carens af als zevenzitter. Het maakt de Carens een onweerstaanbare aanbieding in dit populaire autosegment. Otto de Gooijer test ‘m uitgebreid voor u en komt enthousiast terug!

Met z’n standaard zeven zitplaatsen maakt het Koreaanse merk ‘de zevenklapper’ in het geval van de Carens helemaal compleet. Immers, naast 7 jaar garantie, 7 jaar APK, 7 jaar wegenhulp en 7 jaar kaartupdates, heeft deze Kia dus standaard een variabel in te delen interieur met maximaal plaats voor 7 personen. Een dergelijk pakket standaard zekerheden maakt de aanschaf van een Kia sowieso aantrekkelijk. Maar wie denkt dat je een dergelijke Kia alleen maar met  je verstand kiest, heeft het mis. Ook het hart kan je gerust laten spreken.

Design
Kia heeft de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt op het gebied van design. De nieuwste Carens is daar het levende bewijs van. De auto oogt erg goed dankzij de hoge taillelijn, de herkenbare Kia-neus en de mooie vouwen in de carrosserie die het geheel de nodige dynamiek geven. De Carens is echt een plaatje om te zien. Zeker met de mooie lichtmetalen velgen onder deze uitvoering. Aan de binnenzijde zal niemand worden teleurgesteld. De passagiers hebben een comfortabele zitplaats, prettig hoog boven het wegdek. De bestuurder kijkt uit op een aantrekkelijk ogend dashboard met fraaie hoogglans afwerking. Alles voelt stevig en vertrouwd aan. Het is ‘instappen en wegwezen’ in deze ruime Kia. De bediening is heel intuïtief en daardoor erg prettig. Beslist een fijne werkplek waar je het als bestuurder wel een tijdje kunt uithouden. De rijeigenschappen zijn dik in orde. Ook wie wel eens wat sneller een bochtje wil pakken, zal niet teleurgesteld zijn in de Kia. De besturing is erg prettig en laat je weten wat er tussen het stuur en het wegdek afspeelt. Het rijcomfort ligt op een hoog niveau. Hierdoor wordt een lange vakantierit, ook met volle bepakking, een prettige onderneming. Onder de kap ligt een keurig stille 1.6 benzinemotor met 135 pk. Met dit blok komt de Kia vlot en zuinig van z’n plek.

Compleet
Kia’s blonken altijd al uit in een riante uitrusting en ook deze Carens doet de merknaam op dat gebied weer alle eer aan. Alles wat je mag verwachten is aanwezig maar ook diverse luxe zaken als volautomatische airco en een navigatiesysteem zijn present. Bent u op zoek naar een zakenauto, gezinsauto, verhuisauto en vakantie-auto? Met deze auto slaat u ‘vier vliegen in een zevenklapper’! Maak zelf een proefrit bij Otto de Gooijer in Rhenen. U bent bij ons van harte welkom voor een uitgebreide proefrit.

 

Technische gegevens

Kia Carens 1.6 GDI Business Pack

Motor:  4 cilinders, 1.591 cc
Vermogen:  99 kW, 135 pk
Koppel:  164 Nm bij 4.850 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 11,3 seconden
topsnelheid: 185 km/u

Prijs: € 14.950,- (2014, 114.000 km)

 

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop