Voor u getest: de Mazda CX-3

25 september 2019

Mazda introduceerde de afgelopen jaren het ene na het andere nieuwe model. Na de komst van de fraai gelijnde Mazda 2, Mazda3, Mazda 6, Mazda CX-5 en Mazda MX-5, is het de compacte, SUV-achtige CX-3 een model dat alweer enige jaren succes boekt. De modellen zien er stuk voor stuk goed uit, rijden lekker en zijn aangenaam geprijsd in relatie tot de royale standaarduitrusting. Otto de Gooijer biedt dit frisse exemplaar aan voor een extra gunstige prijs

Mazda heeft haar mond vol over het nieuwe KODO-design. En helemaal onterecht is die borstklopperij allerminst. Want zeg nu zelf, Mazda bouwt nu niet alleen van oudsher kwalitatief goede auto’s maar ook nog eens erg mooie auto’s! Ze zijn spannend vormgegeven met precies de goede proporties en zeker met de juiste kleur/velg combinatie branden ze zeer aangenaam op het netvlies. Zo ook deze nieuwe CX-3. Het segment van compacte, stoere SUV-modellen is nog altijd groeiende. Met de CX-3 gaat Mazda beslist een graantje meepikken in deze populaire klasse.

Fraai vormgegeven Mazda

vormgeving mazda otto de gooijer

Mooie vormgeving, sportieve lijnen

Zo’n CX-3 is een echte ‘koppendraaier’. Hij oogt sportief, jong, fris en vrolijk. Precies zoals Mazda haar auto’s graag ziet. De sportieve inborst van het merk wordt in de motorisering naadloos doorgezet. Mazda is op technisch gebied volledig tegendraads en monteert een dikke tweeliter viercilinderbenzinemotor in de CX-3. Niks geen downsizen of turbo maar gewoon een flink blok.  De ‘Sky-Activ’ motor heeft een hoge compressieverhouding en produceert een fraaie, sportieve brom. Met 120 pk is de auto zeer adequaat gemotoriseerd en ook de trekkracht bij lage(re) toerentallen is meer dan prima. Een lekker ijverige, enthousiaste motor die bovendien zuinig om gaat met de brandstof.

Premium interieur

Waar Mazda extra punten mee scoort, is beslist het luxe afgewerkte interieur. Los van de cleane, sportieve vormgeving is het bijzonder luxueus afgewerkt. Wij rijden met de TS-versie en die laat qua luxe weinig  te wensen over. Navigatie, lichtmetalen velgen en nog veel meer. De zit achter het stuur is perfect. De bestuurder kijkt uit op een instrumentenpaneel met centraal geplaatste toerenteller. Een detail dat wederom de sportieve inborst van de CX-3 benadrukt.

interieur Mazda CX-3

Zeer fraai interieur van de Mazda CX-3

Rijdersmachine

Rijden doet de auto als de beste . De communicatie met de bestuurder is uitstekend, want je weet precies wat er onder de wielen allemaal gebeurt. Hij stuurt heel direct en mooi precies in de bochten en oneffenheden in het wegdek worden comfortabel weggestreken. Het stuurwiel ligt stevig in de hand en de heerlijk schakelende zes versnellingsbak schakelt als een mes door de boter. Ondanks de compacte afmetingen kan je makkelijk met 4 of 5 volwassenen op pad en dat maakt de auto naast sportief ook nog eens praktisch. Tel daarbij de bewezen betrouwbaarheid van het Japanse merk bij op en je hebt een auto die voor een verrassend gunstig prijskaartje heel veel in zijn mars heeft. Ervaart u het zelf maar eens tijdens een proefrit bij Otto de Gooijer in Rhenen.

 Meer weten? Klik hier!

Technische gegevens

Mazda CX-3 SkyActiv-G 2.0 120 TS

Motor: 4 cilinders, 1.998 cc
Vermogen: 88 kW, 120 pk
Koppel: 204 Nm bij 2.800 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 9,0 seconden, topsnelheid 192 km/u

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop