Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline

02 januari 2020

Volkswagen Golf BlueMotion: blue for you!

De Polo BlueMotion was bij zijn introductie destijds in 2010 direct een doorslaand succes. Het was een van de eerste auto’s die zo zuinig was dat hij werd beloond met een fiscale voordelen Nog steeds is die auto populair. Z’n grotere broer, de Volkswagen Golf, werd leverbaar met deze voor de zakelijke markt toenzo gunstige bijtelling. Maar nu verpakt in een groter (Golf) jasje en pittige 1.6 TDI-motor. Blijven er als jong gebruikte occasion nog genoeg argumenten om voor deze auto te kiezen? Otto de Gooijer denkt van wel!

De extra zuinige Volkswagen Golf  bij Otto de Gooijer

Aan de buitenzijde verraadt feitelijk niets dat het hier om een BlueMotion-uitvoering gaat. Alleen de kenner zal de minimale blauwe lijntjes aan de voorzijde weten te spotten, gecombineerd met het BlueMotion-opschrift in de gesloten grille. Deze zevende generatie Golf oogt ook anno 2020 nog uitstekend. Vertrouwde Golf-lijnen maar dan wel in een modern jasje. Breed, gespierd en zelfverzekerd staat de Golf beslist mooi te wezen. Zeker in combinatie met de 18 inch lichtmetalen velgen van het testexemplaar, staat hier een plaatje van een auto. Instappen dan maar.

Volkswagen Golf BlueMotion back - otto de gooijer Volkswagen Golf BlueMotion - interieur - otto de gooijer

Otto de Gooijer biedt een Volkswagen Golf voor elke smaak

Waar de vorige generatie Golf nog een zuiver functioneel dashboard had, heeft de Golf ‘7’ een prachtig gelijnd, licht naar de bestuurder gebogen dashboard. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is voor een auto uit deze klasse ook nog eens ongekend fraai afgewerkt. Deze Highline heeft bovendien een groot infodisplay voor audio en navigatie. Alsof je in een auto uit een paar klassen hoger onderweg bent! Het meubilair is van topkwaliteit en het ruimte-aanbod is dik voor elkaar. Vier of vijf volwassenen kunnen uitstekend een plekje vinden in de Golf waarbij er ook nog eens 380 liter bagageruimte voorhanden is. Tijd om te gaan rijden! De 1.6 TDI-motor loopt opvallend rustig. Na een korte opwarmfase is de auto klaar ‘voor het echte werk’. Je merkt dat de Golf met z’n 110 pk turbodiesel allesbehalve slap gemotoriseerd is. Integendeel, kracht is er meer dan voldoende. Met zijn royale koppel van 250 Nm, dat beschikbaar is vanaf 1.500 toeren, is de auto altijd bij de les. Een beschaafde, krachtige motor met een enorme attractie: zijn gunstige verbruik! Volkswagen geeft een verbruik op van slechts 3,2 liter op 100 km. In de dagelijkse praktijk is dat misschien ambitieus, maar rond de 1 op 25 is met een normale rijstijl heel goed haalbaar. Een schitterende prestatie! Het bewijst dat een zeer zuinige auto beslist ook het nodige rijplezier kan bieden.

Kwaliteitsoccasions van Otto de Gooijer

Volkswagen mag terecht trots zijn op deze fijne motor die in de Golf uitstekend tot zijn recht komt.. Deze Highline-uitvoering geeft de Golf een mooie, volledige uitrusting met lichtmetalen velgen (16 inch is standaard), rondom elektrische ramen, mooi ogende en fijn zittende sportstoelen en een hele ‘batterij’ met veiligheidsverhogende zaken als ABS, ESP en rondom airbags. Al met al weet Volkswagen met de Golf BlueMotion wederom een auto neer te zetten die alle ingrediënten in huis heeft om nog jarenlang rijplezier te bieden van de bovenste plank. Ervaar het zelf bij Otto de Gooijer tijdens een proefrit.

Bekijk hier de Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline

Technische gegevens

Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline
Motor: 4 cilinder, 1.560 cc, turbodiesel
Vermogen: 81 kW, 110 pk
Koppel: 250 Nm bij 1.500 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 10,5 seconden, topsnelheid 200 km/u
Prijs: € 11.950, bouwjaar 2013

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop