Vertrouwd & vernieuwd

27 mei 2019

Een grote Volvo-stationwagen mag je zonder overdrijven een rijdend icoon noemen. Afgelopen tientallen jaren heeft Volvo een stevige reputatie opgebouwd als het gaat om het bouwen van een solide, praktische, (een tikje) pretentieloze en daardoor representatieve auto. Die unieke positionering maakte de stationwagenversie van Volvo de afgelopen decennia mateloos populair. Met de komst van de  Volvo V90 voegt Volvo een nieuwe dimensie aan haar vertrouwde stationcarfilosofie toe. Otto de Gooijer heeft een prachtig exemplaar op voorraad! 

Noem het een trendbreuk. Trouwe Volvo-adepten zullen heus even moeten slikken als zij voor het eerst oog in oog staan met de nieuwste grote stationwagen van Volvo. Een schuin aflopende achterkant en een zeer hoogwaardige premium-uitstraling geven de V90 een geheel ander voorkomen dan z’n nuchtere voorgangers. Maar wat is het een mooie en indrukwekkende auto geworden. Zelfs de grootste old-school Volvoliefhebber zal moeten toegeven dat het Zweedse merk zich heeft overtroffen op stylinggebied. De verchroomde grille met brede koplampen, de sierlijke chroomlijsten op de portieren en de ramen en de (op deze uitvoering hoogst indrukwekkende!) 20 inch lichtmetalen velgen zorgen voor een verpletterende, eerste indruk. Toch blijft de cultuurshock op een geruststellende wijze binnen de perken. Hier staat ‘gewoon’ een Volvo die al van mijlenver te herkennen is als zodanig. Een prettige gedachte. Wie geen Volvo-historie heeft, ziet hier overigens ‘gewoon’ een sierlijk gelijnde dijk van een stationwagen met een hoogwaardige uitstraling.

Ook het binnenste van de Volvo is een mooie mix van oude Volvo-tradities (uitstekende stoelen, fraaie materialen, vertrouwde layout van instrumenten en heel veel binnenruimte) gecombineerd met een hippe, hightech uitstraling. Met name het nieuwe infotainment-systeem met groot kleurenscherm blinkt uit in groot bedieningsgemak. Alles werkt intuïtief en ondanks de enorme hoeveelheid functies is de bediening kinderlijk eenvoudig. Typisch Volvo! Wie eenmaal achter het stuur is gekropen kan alleen maar gelukkig worden van de uiterst prettige rijeigenschappen. Het rustgevende rijgedrag boezemt vertrouwen in, de turbodieselmotor doet z’n werk in alle rust en de automaat schakelt soepel van het ene naar het andere verzet. Fijn, stevig en vertrouwd. De Volvo V90 geeft je een soort onoverwinnelijk gevoel. Premium genoeg om overal en altijd op de juiste wijze voor te komen rijden, nuchter genoeg om met het hockeyteam van je dochter inclusief bagage te vervoeren.

Zoals we van het merk mogen verwachten, is bij de V90 veel aandacht besteed aan state of the art veiligheidsvoorzieningen. Zo is hij uitgerust met de semi-autonome Pilot Assist technologie en Animal Detection (geen overbodige luxe in het land van de overstekende wolven en rendieren). Ook is uiteraard gedacht aan de herkenning van mensen. Al met al is de Volvo V90 een auto met een berg aan prettige eigenschappen die zijn voorgangers ook al kenmerkten. Maar dan wel in een nog hoogwaardiger jasje. En laten we eerlijk zijn, dat is toch gewoon een geweldige verbetering? Test ‘m zelf en raak betoverd door deze hagelnieuwe maar toch vertrouwde Volvo

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop