Verfrissende Audi Q2 bij Otto de Gooijer

Audi Q2 bij Otto de Gooijer

Wie aan Audi denkt, denkt aan strak gestileerde, fraai afgewerkte en kwalitatief uitstekende auto’s. Frivoliteit is echter niet direct een woord dat je associeert bij de producten van het merk met de vier ringen. Met de nieuwe Q2 brengt Audi daar verandering in. Hier staat een auto die op designgebied duidelijk een andere taal spreekt dan de overige modellen. Otto de Gooijer test ‘m voor u!

Audi spreekt van een SUV en dat is in de lijn van de overige Q-modellen begrijpelijk. Toch valt de Q2 best moeilijk in een hokje te plaatsen. Het is meer een ‘crossover’ waarbij de opbouw van de carrosserie wat hoger is. Hoe dan ook, de Q2 springt absoluut in het oog. Niet in de laatste plaats door de opvallende ‘blades’ in een contrasterende kleur die als C-stijl dienen. Je verwacht er misschien een zijruitje maar dat is het beslist niet. Diverse, originele stylingdetails maken van de Q2 een verfrissende verschijning die bij veel mensen in de smaak zal vallen. In het interieur wordt die frisse toon naadloos doorgezet. Het zilvergrijze en nagenoeg nieuwe testexemplaar heeft verschillende sierlijstjes die eveneens rood zijn gekleurd. Uiteraard is het geheel, zoals het een echte Audi betaamt, schitterend afgewerkt. Dat voel je aan iedere knop die je vastpakt en dat ervaar je door het oersolide gevoel dat de Q2 je geeft. Je zit niet overdreven hoog in deze Audi waardoor je er als vanzelf een dynamische rijstijl op na gaat houden.

Volop rijdynamiek met de Audi Q2 bij Otto de Gooijer
Men heeft dan ook alles uit de kast gehaald om van de Q2 een lekker strak rijdende auto te maken die keer op keer een glimlach op je gezicht weet te toveren. De progressieve besturing is direct en reageert alert op je commando’s en dat verhoogt het rijplezier. Ook bij hogere snelheden blijft de auto als een blok op de weg liggen. Qua rijplezier scoort de Q2 hoge ogen en het maakt hem een aanwinst in deze klasse. Onder de gewelfde motorkap ligt een 1.4 TFSI motor met cilinderuitschakeling. Het blok genereert 150 pk en past daarmee perfect bij de het dynamische karakter. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u is in ruim 8 seconden geklaard en de topsnelheid ligt ver boven de 200 km/u. Gecombineerd met een laag brandstofverbruik en een aangenaam geluidsniveau is dit de ideale motorisering. Wie (heel) rustig rijdt, wordt beloond op een nog lager brandstofverbruik. De auto schakelt dan namelijk 2 van de 4 cilinders uit wat een gunstig effect heeft op het verbruik. Het geoefende oor zal dit moment overigens wel merken want de Q2 begint dan net even een ander geluid te produceren. Het interieur is ruim genoeg voor 4 volwassenen en hun bagage en daardoor zijn de gebruiksmogelijkheden dik voor elkaar. Al met al heeft Audi met de Q2 een bijzonder origineel gelijnde en uiterst prettig rijdende auto op de weg gezet. Een auto waarbij het wel heel gek moet lopen als het geen succes wordt. Hoewel niet goedkoop, is de Q2 z’n prijs meer dan waard. Ervaar het zelf maar eens bij Otto de Gooijer!

De Audi Q2 is beslist de vrolijkste Audi van dit moment! Klik hier voor meer informatie

 

Technische gegevens

Audi Q2 1.4 TFSI

Motor:  4 cilinders, 1.395 cc
Vermogen:  110 kW, 150 pk
Koppel:  250 Nm bij 1.500 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 8,5 seconden
Topsnelheid: 212 km/u