Te koop bij Otto de Gooijer: de SEAT Ateca

16 november 2018

Te koop bij Otto de Gooijer: de SEAT Ateca

SEAT staat bekend als aanbieder van sportief ogende en sportief rijdende auto’s. De Ibiza en Leon hebben wat dat betreft het Spaanse merk flink op de kaart gezet. Past de nieuwe Ateca in het rijtje? Otto de Gooijer test het voor u met dit fraaie zwart metallic exemplaar uit 2016.

SUV van SEAT


De allereerste SUV van SEAT, zo mag je de Ateca wel omschrijven. Net als bij de overige SEAT-modellen kenmerkt de lijnvoering zich door een moderne en frisse snit. De voorzijde is overduidelijk geïnspireerd op de Leon: scherpe lijnen, een hoge taillelijn en zeer fraai geboetseerde achterlichten maken van de Ateca een auto die aangenaam op het netvlies brandt. Het knappe daarbij is dat ondanks de hogere opbouw van de auto het ontwerp een en al sportiviteit uitstraalt. De Ateca die Otto de Gooijer te koop heeft, is de Style-uitvoering van de Ateca. Hij heeft aantrekkelijke, lichtmetalen velgen die de dynamiek van het model extra benadrukken. Wie zich afvraagt waarom dit type auto de laatste jaren zo populair is geworden, moet maar eens instappen. De prettige hoge zit, de enorme ruimte waar vijf volwassenen volop ruimte hebben en een praktische en royale bagageruimte zijn onderscheidende en prettige eigenschappen ten opzichte van een ‘gewone’ hatchback.

Sportief interieur


Niet alleen de buitenzijde, ook het interieur van de Leon heeft model gestaan voor de Ateca. En dat is beslist geen diskwalificatie. Integendeel! Het strakke en sobere dashboard past goed bij het karakter van de auto. Duidelijke meters en een groot infotainmentscherm domineren het dashboard. Het is met keurige materialen afgewerkt en voelt solide aan. „Germany meets Spain”, zou je hier met recht kunnen zeggen. De leuke stoffering van het zitmeubilair en de fraaie stylingsdetails matchen uitstekend met de degelijke afwerking. Tijd om te rijden! Het testexemplaar heeft een 1.6 TDI-motor onder de hoge motorkap, die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De combinatie bevalt goed en dankzij het hoge koppel kan je lekker schakellui rijden en toch opschieten.Groot pluspunt van de Ateca is het stuurgedrag. Het wordt eentonig, maar ook hier is het de Leon die model heeft gestaan. De Ateca stuurt vlijmscherp en met veel gevoel, waardoor een bochtje pakken een waar genoegen is. Ga je te hard, dan valt de auto heel goed te corrigeren en ben je zo weer op koers. En dat is wel eens anders bij een SUV! Bij de SEAT Ateca staan de rijeigenschappen beslist op een heel hoog niveau.

Royale uitrusting van de SEAT Ateca


Kijk je naar de uitrusting, dan blijft er maar weinig te wensen over. Een multifunctioneel en met leer bekleed sportstuur, automatische airco met twee klimaatzones, cruise control en 17 inch, lichtmetalen velgen zijn standaard aanwezig. Het optionele panoramische schuifdak verhoogt de aantrekkelijkheid van de auto en is beslist een begerenswaardige optie. Al met al heeft SEAT een bijzonder leuke, toegankelijke auto op de weg gezet, die de sportieve waarden van het Spaanse merk perfect weet te combineren met een keur aan praktische eigenschappen. Wie nog twijfelt, moet gewoon eens een proefrit bij Otto de Gooijer in dit fraaie zwarte exemplaar uit 2016.

Testauto: SEAT Ateca 1.6 TDI Ecomotive Style

 

-Motor:  4 cilinders, 1.580 cc

-Vermogen:  85 kW, 115 pk

-Koppel:  250 Nm bij 1.500 toeren

-Prestaties: 0-100 km/u: 11,5 seconden

-Topsnelheid: 184 km/u

-Prijs: € 23.950,-

 

‘Germany meets Spain’ in leuke stylingdetails en een degelijke afwerking’

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop