SEAT Ateca Xcellence

08 januari 2024

Strak sturen

Seat staat al weer flink wat jaren bekend als de aanbieder van sportief ogende en sportief rijdende auto’s. De SEAT Ibiza en Leon hebben wat dat betreft het Spaanse merk flink op de kaart gezet. Met de komst van de Seat Ateca was er een nieuwe vertegenwoordiger bij die een keur aan praktische eigenschappen weet te verenigen met een sportief rijgedrag. Is dit de ultieme (gezins) auto? Bij Otto de Gooijer hebben we nu een fraai exemplaar op voorraad!

De SUV van Seat bij Otto de Gooijer

De allereerste SUV (Sports Utility Vehicle) van Seat, zo mag je de Ateca wel omschrijven. Net als bij de overige -modellen, kenmerkt de lijnvoering zich door een moderne en frisse snit. De voorzijde is overduidelijk geïnspireerd op de Leon en dat geldt eigenlijk ook voor de rest van de auto. Scherpe lijnen, een hoge taillelijn en zeer fraai geboetseerde achterlichten maken van de Ateca een auto die aangenaam op het netvlies brandt. Het knappe daarbij is dat ondanks de hogere opbouw van de auto (inherent aan het SUV-concept) het ontwerp een en al sportiviteit uitstraalt. Ons exemplaar betreft een Xcellence-uitvoering met aantrekkelijke lichtmetalen velgen die de dynamiek van het model extra benadrukken. Wie zich afvraagt waarom dit type auto de laatste jaren zo populair is geworden, moet maar eens instappen. De prettige hoge zit, de enorme ruimte waar 5 volwassenen volop ruimte hebben en een praktische en royale bagageruimte, zijn onderscheidende en prettige eigenschappen ten opzichte van een ‘gewone’ hatchback.

Net als bij de buitenzijde, heeft ook het interieur van de Leon model gestaan voor de Ateca. En dat is beslist geen diskwalificatie. Integendeel, het strakke en sobere dashboard past goed bij het karakter van de auto. Duidelijke meters en een groot infotainmentscherm domineren het dashboard. Het is met keurige materialen afgewerkt en voelt solide aan. ‘Germany meets Spain’ zou je hier met recht kunnen zeggen. De leuke stoffering van het zitmeubilair en de fraaie stylingsdetails matchen uitstekend met de degelijke afwerking. Tijd om te rijden! Dit exemplaar heeft een 1.4 EcoTSI-motor met 150 pk onder de hoge motorkap die gekoppeld is aan een DSG-automaat. De combinatie bevalt goed en dankzij het hoge koppel kan je lekker ‘schakellui’ rijden en toch opschieten. Groot pluspunt van de Ateca is het stuurgedrag. Het wordt misschien een eentonig verhaal, maar ook hier is het de Leon die model heeft gestaan. Vlijmscherp en met veel gevoel waardoor een bochtje pakken een waar genoegen is. Ga je te hard, dan valt de auto heel goed te corrigeren en ben je zo weer op koers. En dat is wel eens anders bij een SUV! Bij de SEAT Ateca staan de rijeigenschappen beslist op een heel hoog niveau.

Kijk je naar de uitrusting, dan blijft er maar weinig te wensen over. Een multifunctioneel en met leer bekleed sportstuur, automatische airco met 2 klimaatzones, cruise control en 17 inch lichtmetalen velgen zijn standaard aanwezig. Al met al heeft SEAT een bijzonder leuke auto op de weg gezet die de sportieve waarden van het merk perfect weet te vatten in een praktische en toegankelijke auto. Wordt het uw volgende auto? Het zou toch zo maar kunnen! Kom dus langs voor een proefrit met dit volledig dealeronderhouden exemplaar in nieuwstaat dat rechtstreeks van de 1e eigenaar afkomstig is!

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop