Proefrit met de Audi A8

07 januari 2019

Proefrit met de Audi A8

Wie een Audi A8 bezit, wist het natuurlijk al lang. Deze chique Audi weet je te betoveren met autokwaliteiten van het allerhoogste niveau zonder dat je er mee te koop loopt. En laat dat nu net de grote troef zijn van de A8. Wij maken een proefrit bij Otto de Gooijer!

 

Chique 

In de topklasse is het klassieke automodel (vierdeurs sedan met riante ‘losse kofferbak) nog altijd de standaard. De Audi A8 is binnen het concurrentieveld een zeer aangename en tijdloze verschijning. Er zit een vleugje dynamiek in het lijnenspel en die sportieve noot wordt bij de testauto extra benadrukt door de prachtige lichtmetalen Audi velgen. Opvallend maar niet opzichtig. Want of je nu met een in Nederland hoogst illegale snelheid over de Autobahn raast of in je kostuum naar een galadiner zoeft met je zakenrelaties, met deze Audi kom je altijd uitstekend voor de dag. De aandrijflijn is traditioneel Audi: dus standaard Quattro vierwielaandrijving en een zeer fijne machine onder de kap. In dit geval een 3.0 TDI-motor met 580 Nm koppel en 252 pk. Als je het gaspedaal vloert, sprint de limo binnen de 6 seconden naar de 100 km/u en met die tijd geef je veel hot hatchbacks volledig het nakijken. Toch scoor je (bij een normaal rijgedrag) makkelijk 1 op 15 met deze dikke diesel. Een prachtige prestatie, zeker als je kijkt naar het flinke gewicht dat een dergelijke auto nu eenmaal op de schaal brengt. De motor is gekoppeld aan een zijdezacht schakelende achttraps automaat. De proefrit is nu al geslaagd!

Topklasse

Een vakantierit naar de Cote d’Azur moet een waar genoegen zijn! Niet in de laatste plaats door het fantastisch afgewerkte interieur. Of moeten we hier van een salon spreken?  Riante zetels die bekleed zijn met het fijnste leer garanderen een perfecte zitpositie. Op de achterbank is het minstens zo goed toeven. Je hebt je eigen klimaatzone, een elektrisch bedienbaar zonnescherm en volop bewegingsvrijheid. De bestuurder kijkt uit over een zeer compleet uitgerust ‘commandocentrum’ met duidelijke instrumenten. Audi kenmerkt zich sinds jaar en dag door een zeer verfijnde afwerking. Bij de A8 krijgt die afwerking een extra dimensie door het gebruik van chique materialen als geperforeerd leer met mooie stiksels. Je voelt je direct op je gemak in deze chique ambiance die garant staat voor urenlang ontspannen reizen. Een Audi A8 raakt je hart door z’n ingetogen wijze waarop hij topkwaliteit levert. Geen opzichtig gedoe maar ondertussen wel de verfijning en het raffinement bieden die past bij een vertegenwoordiger uit deze klasse. Uiteraard is het geen koopje maar wie het zich kan permitteren, schaft met deze A8 een ‘klasse koets’ aan die je niet snel zal teleurstellen. Otto de Gooijer overhandigt u graag de sleutels voor een uitgebreide proefrit!

klik hier voor alle details

 

Technische gegevens

Audi A8 3.0 TDI Quattro Pro Line + 2013

Motor: 6 cilinders,  2.967 cc

Vermogen: 190 kW, 258 pk

Koppel: 580 Nm vanaf 1.750 toeren

Prestaties: 0 – 100 km/u: 5,9 seconden, topsnelheid 250 km/u

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop