Op de eerste rang met de Audi A1

13 september 2019

De Audi A1 neemt al jarenlang zijn eigen plekje in binnen het segment van compacte auto’s. Sinds zijn introductie, heeft de auto een grote schare aan trouwe fans. Zij weten de fraaie vormgeving, de exclusieve afwerking en de vele individualiseringsmogelijkheden bijzonder te waarderen. En geef ze eens ongelijk. Met zo’n A1 zit je gewoon altijd ‘eerste rang’. Otto de Gooijer heeft een prachtexemplaar van de Audi A1 te koop en daar gingen we mee op pad!

Dit betreft een Audi A1 van na de facelift. De vormgeving is namelijk een van de grootste pluspunten van de auto. Herkenbaar, heel Audi en beslist ‘premium’. De facelift betrof destijds wat kleine wijzigingen aan de voor- en achterlichten, nieuw design lichtmetalen velgen  en nieuwe kleuren. Het grote nieuws bevindt zich onder de motorkap. Daar ligt namelijk een hagelnieuwe 3 cilindermotor met een inhoud van 999 cc en 95 pk vermogen. Het blok vervangt de 86-pk sterke 1.2 TSI. Niemand hoeft zich echter bekocht te voelen met de nieuwe motorisering. Integendeel, de motor is echt de grote, positieve verrassing.

Moderne en zuinige motor
Allereerst loopt hij prachtig trillingvrij en houdt hij zich op snelheid bijzonder koest. Bijna ongelofelijk als je de nieuwe maximumsnelheid in Nederland aanhoudt (bijna 140 km/u op de teller) hoe stil en rustig de motor draait. Met nog geen 3000 toeren zoef je comfortabel en relaxed door het land. Dankzij het riante koppel van 160 Nm (dat bovendien over een breed toerengebied beschikbaar is), heb je altijd voldoende kracht.. Aan het eind van de rit word je bovendien ook nog eens beloond met een uitermate gunstige brandstofverbruik. In de praktijk is 1 op 18 haalbaar en dat is een duidelijk verbetering ten opzichte van de 1.2 TFSI die hij vervangt.

Premium
Enthousiasme dus voor deze grote, op het eerste gezicht niet zichtbare verandering. Waar blinkt een Audi verder in uit? Liefhebbers van het merk weten het vast wel: het is die zeer mooie afwerking. Men gebruikt mooie, duurzame materialen en diverse, kleine details verraden de zeer hoogwaardige afwerking. Raak een knopje aan op het dashboard. Het voelt aan alsof het voor het leven is gemaakt. Wat dat betreft is er geen enkel verschil met de grotere modellen. Een Audi (klein of groot) koop je omdat je een stuk kwaliteit koopt en geniet van de perfecte afwerking. Geniet van deze auto en zit, hoe compact ook, op de eerste rang. Ervaar het maar eens tijdens een proefrit bij Otto de Gooijer.

 

Technische gegevens

Audi A1 Sportback 1.0 TFSI ultra

Motor:  3 cilinders, 999 cc
Vermogen:  70 kW, 95 pk
Koppel:  160 Nm bij 1.500 – 4.000 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 11,1 seconden
topsnelheid: 186 km/u

Klik hier voor meer informatie

 

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop