Nog altijd indrukwekkend

12 juni 2020

Otto de Gooijer neemt u mee met een proefrit in de Volvo V40 2.0 D2 R-Design Business. De nog altijd zeer populaire Volvo V40 staat nu te koop en is beschikbaar voor een proefrit.

De nieuwe Volvo V40 verving destijds in een klap twee modellen: de succesvolle S40 en V50-serie mogen na bewezen dienst met pensioen. In de nieuwe V40 habben deze twee voorgangers beslist een prachtige opvolger gevonden. De compact ogende hatchback (in mijn beleving was het dus altijd meer een beetje een V50-opvolger) met 4 portieren en grote achterklep oogt zeker in dit knalblauw fantastisch. Met vertrouwde Volvo-kenmerken maar dan anders. De achterkant heeft hoog opgetrokken achterlichten die het geheel een sportieve uitstraling geven. De extreem lage voorzijde heeft een hoog Volvo-gehalte en ziet er zeer fraai uit. Aan de zijkant geeft de hoog oplopende taillelijn een uiterst dynamische aanblik waardoor het totaalplaatje zonder meer geslaagd mag worden genoemd.

Premium Volvo bij Otto de Gooijer
Ook het interieur heeft een hoog premiumgehalte. De uitzonderlijk mooie en tijdloze ‘zwevende’ middenconsole uit andere modellen ontbreekt ook in de nieuwe V40 niet. Zonder overdrijven hebben Volvo’s daardoor sinds jaar en dag de mooiste middenconsoles van autoland als je het mij vraagt. Bovendien is het ergonomisch ook nog eens erg verantwoord, helemaal top dus. Dat geldt ook voor de stoelen. Die zitten ouderwets goed, echt een handelsmerk van Volvo! Onder de kap ligt bij deze D2-versie een 120 pk turbodieselmotor. Dit is een heerlijke machine. Snel, stil en zuinig. Dankzij het riante koppel heb je altijd en overal vermogen genoeg. Je kunt je zelfs afvragen wat je met een sterkere motor moet want geloof me: met deze krachtbron kom je werkelijk geen seconde iets te kort. De brandstofconsumptie blijft overigens prettig binnen de perken. Gemiddeld is 1 op 18 haalbaar.

De Volvo V40 is bovenal een auto waar je je razendsnel in thuis voelt. Je merkt dat Volvo ontzettend goed over deze auto heeft nagedacht. De rijeigenschappen zijn top en dat geeft je bij elke kilometer een prettig gevoel.  Wie overigens 5 personen en bagage wil vervoeren, zal door de V40 niet worden teleurgesteld. Het interieur is ruim zat en dankzij de al genoemde stoelen (en achterbank!) zullen alle passagiers zich uitstekend op hun gemak voelen. Kijk je naar het totaalpakket van positieve eigenschappen, dan biedt deze Volvo alles wat je ook anno 2020 van een moderne auto verwacht. Tel daar de relatief gunstige prijs bij op en je hebt alle ingrediënten voor een succes in handen. Ik kan u maar een advies geven: ga snel richting Otto de Gooijer in Rhenen en bemachtig de sleutels voor een proefrit!

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop