Mercedes-Benz C-Klasse als hybride

17 oktober 2019

De competitie tussen de Mercedes-Benz C-Klasse, BMW 3 Serie en de Audi A4 viel de compacte Benz de afgelopen jaren steeds zwaarder. Alle reden voor ‘das Haus’ om hard terug te slaan. De strategie? Gewoon doen waar je merk geliefd om is. Uitstekende auto’s bouwen met een hoge mate van comfort en een representatieve uitstraling. Maar Mercedes-Benz scoort maximaal met een zakelijk zeer interessante versie met hybride aandrijflijn. Otto de Gooijer biedt een fraai exemplaar te koop aan.

Mercedes-Benz bij Autobedrijf Rhenen

De nieuwe C-Klasse is een zeer aangenaam gelijnde auto. De auto lijkt op zijn veel grotere broer, de S-Klasse. Maar ook de CLA (de compacte, sportieve sedan op basis van de A-Klasse) stond model voor de nieuwe ‘C’. Het heeft geresulteerd in een prachtig gelijnde, sportief ogende auto met een onmiskenbare Mercedes-Benz signatuur. Het fraaie design van het exterieur is naadloos doorgezet naar het interieur.  Misschien is het wel een van de fraaiste ‘werkplekken’  in dit segment. Schitterend afgewerkt en qua design een uitgebalanceerde mix van sportiviteit en functionaliteit. Echt grote klasse! De C-Klasse bewijst hiermee de maatstaf te zijn. Overigens biedt het interieur volop ruimte om 4 of 5 volwassenen comfortabel te vervoeren. Je merkt wat dat betreft dat de auto aan alle kanten groter is gegroeid.

Comfort van Mercedes met hoofdletters

Al na enkele meters rijden, voel je de kwaliteiten van deze auto. Waar het vorige model van de C-Klasse misschien iets te veel naar sportiviteit doorsloeg, heeft het merk met de ster met deze editie exact begrepen waar het echt om draait bij een auto van dit beroemde merk: comfort.  Je hebt in deze auto weer het echte ‘ouderwetse’ Mercedes-gevoel waarbij comfort met hoofdletters wordt geschreven. Gelukkig. Een onverzettelijk en onverstoorbaar weggedrag gecombineerd met een prettige, comfortabele vering; zo hoort een Mercedes-Benz te rijden. Met deze keuze onderscheidt de auto zich nadrukkelijk van zijn directe concurrenten. Premium rijden met het gevoel van een auto uit een hogere klasse, geen auto uit dit segment die ‘m dat na doet!

mercedes c 350e interieur mercedes c 350e bediening

Sportieve prestaties Mercedes C-klasse

Wie overigens zin heeft om een stevig potje te sturen, kan met de ‘C’ ook uitstekend uit de voeten. Onder de elegant gelijnde motorkap ligt in deze C 350 PLUG-IN HYBRID een 211 pk sterke benzinemotor die wordt geassisteerd door een 82 pk sterke elektromotor. Dankzij z’n gecombineerde vermogen van 279 pk en een systeemkoppel van maar liefst 600 Nm is soepel en snel rijden kinderspel.  De auto biedt met zijn topsnelheid van 250 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden sportwagen prestaties. Overigens haalt de Benz vol elektrisch ook nog een topsnelheid van 130 km/u. De C 350 PLUG-IN HYBRID kan in totaal 31 kilometer volledig elektrisch, dus lokaal emissievrij, rijden – bijvoorbeeld bij ritten in de stad.

mercedes c 350e velgen

Een fraaie, representatieve koets, veel ruimte, een hoge mate comfort en een meer dan uitstekende bouwkwaliteit. Met deze ‘cocktail’ van goede eigenschappen scoort de auto. Met recht een ‘C’ van ‘A-kwaliteit! Kom kennismaken bij Otto de Gooijer in Rhenen

Bekijk hier de Mercedes occasions

Technische gegevens Mercedes-Benz 350e

Mercedes-Benz C 350e PLUG-IN HYBRID

Motor:  4 cilinders, 1.991 cc en elektromotor
Vermogen:  gecombineerd 205 kW, 279 pk
Koppel:  600 Nm
Prestaties: 0 – 100 km/u: 5,9 seconden, topsnelheid 250 km/u

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop