Italian beauty bij Otto de Gooijer

08 februari 2019

Je hoeft niet eens zo’n grote autokenner te zijn om de Alfa Guilietta te herkennen als een Italiaanse auto. Kijk eens naar de spannende vormen, de oh zo fraaie klassieke neus en de verfijnde achterzijde. Deze auto is zo Italiaans als eh…pizza, pasta en olijfolie! Otto de Gooijer test deze mooie Alfa uit 2014 voor u.

Mooie lijnen

Ja ja, mooie auto’s bouwen kunnen ze als geen ander, die Italianen. Alfa Romeo staat sinds jaar en dag bekend als een merk met sportieve, heerlijk sturende auto’s die er verdraaid goed uit zien. Ook de Alfa Guilietta is daar geen uitzondering op. Het schitterende design valt, getuige de vele goedkeurende blikken die de Alfa vangt, kennelijk niet alleen bij ons in de smaak. Alfa heeft op dat gebied zijn huiswerk weer prima voor elkaar. Maar ‘van een mooi bord kun je niet eten,’ dus we zijn benieuwd hoe de Alfa op andere belangrijke punten scoort.

Mooi & praktisch

Kijk naar het ruime en mooi afgewerkte interieur om te concluderen dat het met het binnenste van deze Alfa ook uitstekend voor elkaar is. Genoeg ruimte voor 4 of 5 volwassenen, een bruikbare kofferruimte en een dashboard dat niet alleen mooi is maar ook makkelijk in de omgang. Onder de kap treffen we een 1.6 turbodiesel  net 105 pk! Met z’n riante koppel belooft dat veel goeds voor de testrit. De zit in de mooi beklede stoelen is top zodat de Guilietta op comfortgebied hoge ogen scoort. Met een druk op de startknop komt de Alfa grommend tot leven. Nadat de motor op temperatuur is gekomen, geven we ‘m even flink de sporen. Die 105pk’s zijn goed bij de les, de auto gaat er als een haas vandoor. Met de ‘DNA-knop’ in stand ‘dynamic’ stuurt de auto nog directer en reageert hij alerter op het gaspedaal. Het is werkelijk een genot om met de auto onderweg te zijn.

De tijd vliegt voorbij en voordat we het weten, staan we weer voor de deur bij Otto de Gooijer in Rhenen. De Guilietta is geslaagd. Het is niet alleen een plaatje om te zien, ook op andere vlakken scoort de auto zeer hoog. Zo is er denk ik  geen enkele andere auto in deze klasse die ratio en emotie zo perfect weet te combineren. Probeer het zelf maar uit bij Otto de Gooijer, het team staat u graag te woord!

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop