Het Nieuwe Rijden met de Volvo V60 Twin Engine

23 oktober 2020

Deze prachtig gelijnde Volvo kan extreem zuinig rijden dankzij de opzienbarende techniek die onder de ranke koets verstopt zit. Wie had dat ooit kunnen denken van het merk dat vroeger alleen bekend stond om zijn oersolide, oerveilige en oerbetrouwbare modellen? Die eigenschappen zijn nog steeds springlevend bij Volvo maar vandaag de dag wel aangevuld met nieuwe ‘wapens’: in dit geval hybride techniek (Plug-in) waardoor het Nieuwe Rijden nog nooit zo leuk en makkelijk was met deze Volvo V60 die Otto de Gooijer nu te koop heeft! 

Rijplezier is misschien niet een aspect waar je direct aan denkt als het gaat om milieubewuste modellen. Brandstofeconomie en lage kosten (zowel zakelijk als privé)  betekenen dikwijls dat je in moet leveren op plezierig autorijden. Niet bij Volvo. Deze V60 heeft 280 pk aan vermogen! In ieder geval was deze cocktail van een financieel verantwoorde keuze met een berg rijplezier erg populair.


Benieuwd wat deze prachtige occasion te bieden heeft? De auto staat nog ingeplugd aan het lichtnet als we willen vertrekken. Niet vergeten als je wegrijdt! Als gezegd, de techniek is indrukwekkend. Onder de kap ligt een dikke 5 cilinder turbodieselmotor met 215 pk. ‘Ergens achterin’ is een krachtige elektromotor verstopt met nog eens 68 pk. De verbrandingsmotor drijft de voorwielen aan, de elektromotor de achterwielen. In de hybridestand werken de twee motoren volstrekt onmerkbaar met elkaar samen. In principe rijd je elektrisch. En dat kan de auto verrassend lang volhouden. Wie normaal met het gaspedaal (of moet ik elektropedaal zeggen) om gaat, rijdt vol elektrisch. Je hoeft dan echt niet als slak door het verkeer te gaan, integendeel. Doordat de elektromotor direct zijn koppel beschikbaar heeft (200 Nm!), gaat het zelfs opvallend vlot. Voor het gemiddelde woon-werkverkeer traject hoeft de verbrandingsmotor dan ook echt niet bij te springen. Maar als de dikke turbodiesel te hulp schiet, is de beer direct los.

Volop kracht van Volvo

Wat een kracht zit er in deze auto! Geen wonder met een gecombineerd vermogen van 280 pk en een koppel van maximaal 640 Nm. Maar nodig is het niet in het gezapige, Nederlandse verkeer. Wie met een gangetje van 120 km/u over de snelweg rijdt en vervolgens op de ‘pure’-knop drukt (de elektrische stand), kan zijn weg volledig elektrisch vervolgen. Heel bijzonder. Overigens laad je de accu van de Volvo in een uurtje of drie weer helemaal bij waardoor veelvuldig elektrisch rijden (en daardoor dus extreem zuinig met ‘gewone’ brandstof!) echt goed mogelijk is. Verder is de Volvo V60 ook gewoon een hele mooie auto die perfect rijdt, heerlijk zit, premium is afgewerkt en voldoende ruimte biedt voor een modaal gezin.

Wat dat betreft is het zakelijk en privé misschien wel de droomauto. Ik denk dat ik er zonder overdrijven niet eens zo ver naast zit. Niet voor niets hebben de afgelopen jaren duizenden mensen voor deze auto gekozen. Maak zelf maar eens een proefrit bij Otto de Gooijer. Wedden dat u ook super enthousiast wordt?

Klik hier voor meer informatie over deze auto!

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop