Het is tijd voor de zomerbanden

26 maart 2019

Banden wisselen? Maak een afspraak bij Otto de Gooijer. Wij zorgen desgewenst dat uw winterbanden netjes worden opgeslagen. Informeer naar de mogelijkheden. Veel automobilisten weten niet wanneer ze over moeten stappen van winter- naar zomerbanden. Hoewel de zon de laatste tijd veelvuldig schijnt, schommelen de temperaturen nog veel en komen ze ‘s nachts zelfs nog rond het vriespunt te liggen. Wanneer kan je nou het beste je winterbanden omwisselen voor zomerbanden?

Op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd is het dan ook tijd voor zomerbanden.

Banden afhankelijk van weertype
De verschillende weertypen in de zomer en de winter stellen verschillende eisen aan banden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Zomerbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij warmere temperaturen (boven de 7 graden) beter presteren. Door het verschil in rubbersamenstelling is het dus van belang om in de winter (oktober tot en met maart) te rijden om winterbanden en in de zomer (april tot en met september) op zomerbanden te rijden.

Slijtage banden
Wanneer je het hele jaar door op zomer- of winterbanden blijft rijden, zorgt dit voor extra slijtage. Wanneer je in de zomer doorrijdt op winterbanden slijt het rubber door de hogere temperaturen extra snel. In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft de band minder grip en gaat deze sneller glijden, waardoor het rubber slijt. Een andere grote invloed op slijtage is bandenspanning. Rijdt je met foutieve bandenspanning, dan slijten de banden sneller en is de kans op een klapband groter. Controleer daarom minimaal 1  keer in de maand de bandenspanning.

 

 

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop