Gran “C”ru te koop bij Otto de Gooijer

07 januari 2019

Gran “C”ru te koop bij Otto de Gooijer

Maak bij Otto de Gooijer in Rhenen een proefrit met deze perfect onderhouden Mercedes-Benz C Klasse in een luxe uitvoering.

Bij wijnliefhebbers loopt het water in de mond als ze oog in oog staan met een echte ‘Grand Cru’. Deze selecte groep verfijnde wijnen staat borg voor vakmanschap, bewezen hoge kwaliteit en een rotsvaste reputatie van het betreffende wijnhuis. Precies die eigenschappen gelden ook voor deze al jaren zo populaire Mercedes-Benz die Otto de Gooijer nu aanbiedt. ‘Das Haus’ heeft niet voor niets de slogan ‘Das beste oder nichts’. Na een uitgebreide proefrit kan je die reclamezin eigenlijk alleen maar onderschrijven. Stapt u ook in deze fraaie Mercedes-Benz uit 2013?

De C-Klasse van Mercedes-Benz is al jarenlang een van de belangrijkste modellen van het merk met de ster. Zijn verre voorvader (de beroemde ‘190’) betekende in de jaren tachtig van de vorige eeuw voor Mercedes-Benz de doorbraak in het middenklasse-segment. Sindsdien is de auto niet meer weg te denken uit het leveringsprogramma. Het model dat Otto de Gooijer ons vandaag ter beschikking heeft gesteld, werd leverbaar in 2011. In dat jaar voerde men een zeer grondige facelift uit waarbij de auto op heel veel punten nog verder werd verfijnd. En juist die verfijning ervaar je elke seconde dat je in deze auto verblijft. De gedegen afwerking, het solide gevoel en de rustgevende rijeigenschappen  maken van elke rit een plezierrit.

Dynamisch


Als u nu denkt dat ‘rustgevend’ staat voor saai, dan heeft u het grondig mis. Ook op het gebied van rijdynamiek heeft de C-Klasse zijn zaakjes uitstekend voor elkaar. Tijdens de proefrit op een bochtige binnenweg sta je er versteld van hoe ongenadig hard je deze fraai ogende sedan de bocht door kunt jagen. Dankzij de achterwielaandrijving is de gewichtsverdeling optimaal en bovendien is de besturing vrij van allerlei ongewenste (lees: voelbare) aandrijfkrachten. Op de snelweg valt de hoge mate van comfort op. De vering absorbeert de oneffenheden in de weg alsof ze er niet zijn zonder ook maar een moment week te worden. De testauto is een ‘Elegance’ en die heeft standaard dikkere wielen en een wat comfortabeler afgestemd onderstel. Wat mij betreft een optimale combinatie. Sportief wanneer het nodig is en comfortabel tijdens de dagelijkse ritjes.

Representatief

Zo’n C-Klasse is een auto waarmee je overal uitstekend voor de dag komt. De rustige lijnen ogen bijzonder evenwichtig en  geven de auto een tijdloos karakter. Onmiddellijk herkenbaar als Mercedes-Benz maar dan wel passend in de huidige tijdsgeest. Het interieur sluit naadloos bij deze sfeer aan. Het is een toonbeeld van ergonomie; alles zit daar waar je het verwacht en daardoor voel je je vrijwel onmiddellijk in deze ‘Benz’ thuis. Ook de fijne stoelen dragen daar een niet onbelangrijk steentje aan bij. Onder de kap ligt een fijne benzinemotor met prima prestaties. Niet alleen snel genoeg maar ook verrassend zuinig. Het blok produceert 156 pk. Op de Autobahn hoef je dus beslist niet achteraan te rijden (topsnelheid ruim 200 km/u) en dat gegeven hebben we tijdens de proefrit dan ook ervaren.

Al met al kan ik stellen dat de C-Klasse uitstekend ‘op dronk’ is.  Met recht een Premier Grand ‘C’ru Classé als je het mij vraagt. Ervaar het zelf bij Otto de Gooijer in Rhenen en maak ook een proefrit. 

Mercedes-Benz C 180 Businessclass Elegance automaat

Motor: 4 cilinders, 1.796 cc
Vermogen: 115 kW, 156 pk

Prijs: € 21.950,-, bouwjaar 2013

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop