Genieten met een grote ‘G’

23 januari 2019

Een rijdend icoon, deze inmiddels klassieke Mercedes-Benz G-Klasse die in 1978 op de markt kwam. Tot op de dag van vandaag is deze onvervalste terreinwagen nieuw te koop. Vergis je echter niet: onder de kap ligt een hypermoderne BlueTEC dieselmotor en die zorgt er voor dat de stoere Benz verrassend modern is in de dagelijkse omgang. Otto de Gooijer uit Rhenen maakt een proefrit in dit legendarische model.

Al weer 40  jaar loopt het model inmiddels mee en daarmee is de G-Klasse een unicum in de autowereld. Op de Landrover Defender na, is het de enige auto die al zo lang in productie is. De ‘Geländewagen’ heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend en Mercedes-Benz doet er alles aan om de auto bij de tijd te houden. Hoewel de basis van de auto al die jaren ongewijzigd is gebleven, kan je de eerste, haast primitieve versie niet vergelijken met de wagen die wij nu in de showroom vinden.

Hoog op de bok

Instappen is een ervaring op zich. Als je eenmaal hoog op de bok uitkijkt over de vierkante motorkap met op de uiteinden links en rechts clignoteurs die letterlijk als bakens boven op de motorkap uitsteken, voel je je als snel king of the road. Omringd door leer, luxe en comfort is het letterlijk een wereld van verschil met die eerste versie die het moest doen met een groot plastic stuur, skai-bekleding en rubberen vloerbedekking. In deze versie verstel je de stoelen elektrisch, maak je gebruikt van een uitgebreid infotainmentsysteem en word je beschermd door een batterij aan veiligheidsverhogende voorzieningen. Het geeft de G-Klasse een extra dimensie want aan andere details merk je toch echt dat het basisontwerp van deze auto uit een totaal andere tijd stamt. Denk aan de dunne deuren, de voorruit met rubberomlijsting en het ‘ondiepe’ rechte dashboard. Heel apart en bijzonder om die ‘old meets new’ ervaring in deze auto te beleven. Vergelijk het met een klassiek huis dat bijzonder modern is aangekleed.

Onoverwinnelijk

Dat bijzondere gevoel wordt versterkt tijdens het rijden. Je voelt aan alles dat je met deze auto zelfs in het meest onherbergzame gebied van A naar B kunt komen. Dankzij de vierwielaandrijving met differentieel sperren zal je met deze G-Klasse overal verder kunnen waar andere moeten stoppen. Onder de vierkante motorkap ligt een hypermoderne motor die je ook aantreft in de nieuwste Mercedes-modellen. De dikke zescilinder komt snel en krachtig over. Hoewel dit mooie stuk techniek wel meer geluid produceert dan in een ‘normale’ Mercedes-Benz. Maar juist die stoere ronk past perfect bij het ‘ruwe bolster’-karakter van deze auto.

Dit gitzwarte Anniversary Edition Brabus-exemplaar, dat nu in de collectie van Otto de Gooijer is opgenomen, stamt uit 2014 en verkeert in een uitzonderlijk mooie staat. Maak zelf een proefrit en ervaar de uitzonderlijke kwaliteiten van deze auto zelf!

Hoog op de bok bekruipt je onwillekeurig een ‘king of the road’ gevoel

Technische gegevens: Mercedes-Benz G 350 BlueTEC

Motor:  6 cilinders in V-vorm, 2.987 cc
Vermogen:  155 kW, 211 pk
Koppel:  540 Nm bij 1.600 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 9,1 seconden
topsnelheid: 175 km/u

 

 

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop