Geluksnummer

17 april 2020

De nieuwe Peugeot 2008 werd mede dankzij de SUV-rage het nieuwe geluksnummer van Peugeot. De Peugeot 2008 die Otto de Gooijer nu aanbiedt, heeft dan ook alle ingrediënten in handen om te slagen. Een sportief voorkomen, moderne techniek en, gezien de compacte buitenmaten, enorm veel ruimte. Een comfortabele alleskunner die Peugeot beslist het nodige succes heeft gebracht gezien de mooie verkoopaantallen die het model in Nederland heeft gemaakt. Otto de Gooijer laat je kennismaken met een luxe Peugeot  2008 1.2 VTi Allure met automaat.


Verrassende vormgeving van de Peugeot 2008

De 2008 ligt aangenaam op het netvlies. De nieuwe Peugeot-neus met prominent grille en de gewelfde motorkap zijn met zorg vormgegeven. Aan de zijkant vallen de geinige knikjes bij de buitenspiegels en de daklijn op. Het doorbreekt op een aangename wijze de verder zo strakke en rustige lijnen van deze ‘crossover’. Want dat is de term die Peugeot aan deze auto heeft gehangen. Het houdt zo veel in dat de auto feitelijk in geen enkele klasse is in te delen. Door z’n wat hogere zwaartepunt heeft de auto SUV-trekjes. Daardoor zit het met de praktische bruikbaarheid wel snor. Maar de nieuwste ‘Leeuw’ is voldoende compact om ook als sportieve hatchback door het leven te kunnen gaan. Al met al een hele mooie mix die een aantrekkelijke auto oplevert om te zien, om te gebruiken en om te rijden.

Om met dat laatste te beginnen: onder de kap van dit mooie exemplaar uit 2014 ligt een moderne 3 cilinder benzinemotor met 82 pk die gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak. Hiermee wordt de auto voor Nederlandse omstandigheden beslist vlot genoeg. Bovendien trakteert de motor je op een geweldig verbruik dat gemiddeld rond de 1 op 20 ligt. Een van de troeven van dit model is de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid: het interieur biedt volop ruimte voor 5 volwassenen en hun bagage. Bovendien zit je wat hoger zodat je een uitstekend zicht hebt op de weg en je makkelijk in- en uit kunt stappen.

Erg fraaie vormgeving en afwerking

De bestuurder kijkt uit over een zeer overzichtelijk en fraai afgewerkt dashboard. Het heeft veel weg van de ‘boordplank’ uit de 208. Net als bij deze Peugeot is het formaat van het stuur opvallend klein en zijn de meters wat hoger geplaatst. Hierdoor is een goed zicht op de instrumenten gegarandeerd. Het dashboard is verder erg mooi afgewerkt en over de ergonomie hebben we niets te klagen. Alles zit daar waar je het verwacht en het grote informatiescherm midden op het dashboard draagt bij aan de fijne, makkelijke bediening van de auto. Op het gebied van rijcomfort heeft Peugeot natuurlijk een naam op te houden. De 2008 stelt op dat vlak dan ook beslist niet teleur. De vering absorbeert grote en kleine oneffenheden uitstekend en eenmaal op de snelweg valt de uitstekende koersvastheid op. Dit is gewoon een heerlijke auto om mee onderweg te zijn. Goed werk van Peugeot! Op uitrustingsgebied biedt de auto alles wat je van een moderne auto kan en mag verwachten. Al met al is deze Peugeot 2008 een ‘geluksnummer’. Ervaar het zelf maar eens tijdens een proefrit bij Otto de Gooijer!.

Technische gegevens
Peugeot 2008 1.2 VTi Allure

Motor:  3 cilinders, 1.199 cc
Vermogen: 60 kW, 82 pk
Koppel: 118 Nm bij 2.750 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 13,5 seconden, topsnelheid 169 km/u
Milieulabel A

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop