Fiat 500X 1.4 Turbo MultiAir AUTOMAAT

25 november 2019

‘Vijfhonderdje’ is groot!

De Fiat 500X is een auto waar je bij de eerste aanblik op slag blij van wordt. Z’n ‘gewone’ broertje, de 500, heeft deze prettige eigenschap al jaren. Maar ook de 500X heeft die sympathieke charme over zich en weet zich daardoor vast geliefd te gaan maken bij een grotere doelgroep. Immers, de 500X koppelt zijn leuke snoetje aan een serie onvervalst praktische eigenschappen. Otto de Gooijer geeft u graag een ‘rondleiding’ door deze riante Fiat 500X!

Design dat je raakt

Die Italianen weten qua vormgeving het toch altijd weer voor elkaar te krijgen om je in het hart te raken. Misschien is dat in het geval van de 500X niet zo verwonderlijk want als je als auto op designgebied gebaseerd wordt op de legendarische 500 kan het bijna niet fout gaan. Het herkenbare, vrolijke neusje wordt in het geval van de 500X gecombineerd met een stoere, boogvormige carrosserie.  Dankzij de zwarte wielkast verbreders, 18 inch lichtmetalen velgen en de zwarte dorpelranden staat er een zelfverzekerde auto met een heel herkenbaar eigen gezicht. Met die buitenkant zit het dus wel goed.

Met een klassieke knipoog bij Otto de Gooijer

In het interieur wordt die luchtige, frisse styling naadloos doorgezet. Ook hier weer herkenbare accenten van het originele ontwerp echter wel met een groot verschil. De auto is aan alle kanten een stuk royaler. De zit is lekker hoog en daardoor heb je een uitstekend overzicht. De ruimte is ongekend. Vier of vijf volwassen hebben genoeg bewegingsruimte en ook de bagage kan ruimschoots mee. Da’s toch wel een groot voordeel van deze 500X. En een ontzettend leuk ogende auto rijden én royaal de ruimte hebben. Die combinatie maakt van de 500X een zeer interessante auto.

Italiaans temperament

Onder de fraai gewelfde kap ligt een moderne 1.4 motor met 140 pk. Dankzij de turbo is de altijd vroeg bij de les waardoor je snel en makkelijk kunt profiteren van het ruime koppel van 230 Nm. De reacties op het gaspedaal zijn uiterst alert en daarmee verraadt de auto zijn Italiaanse afkomst. Een ijverige en enthousiaste aandrijflijn die bovendien nog prettig zuinig is ook. De 500X heeft een ‘Mood Selector’ voor het selecteren van de rijmodus. Bij de reguliere versie zijn dat ‘Auto’, ‘Sport’ en ‘All Weather’. In de ‘Sport’-stand reageert de besturing directer, is de respons op het gaspedaal alerter en rijd je al met al een stuk dynamischer rond. Leuk die knop maar geloof ons: in de praktijk is de ‘auto-stand’ meer dan uitstekend. Qua uitrusting is dit model zeer volledig uitgevoerd. Naast allerlei elektrische gemakken, maken ook mooie lichtmetalen velgen, een uitgebreide audio-installatie en nog veel meer. De 500X is leuk om te zien, fijn om in te rijden en combineert een flinke dosis karakter met een keur aan praktische eigenschappen. Wie dus op zoek is naar een nieuwe en ruime auto, zou eens een kijkje moeten nemen bij Otto de Gooijer!

Bekijk hier de Fiat 500X

5 volwassenen in een 500, het kan in de Fiat 500X!

Technische gegevens

Fiat 500X 1.4 Turbo MultiAir 16v

Motor:  4 cilinders, 1.368 cc
Vermogen:  103 kW, 140 pk
Koppel:  230 Nm bij 1.750 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 9,8 seconden
Topsnelheid: 190 km/u

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop