Eye-catcher: de Kia Niro

28 januari 2019

Probeer de nieuwe Kia Niro maar eens in een hokje te plaatsen. Hij heeft van heel veel autoconcepten het goede meegekregen en zodoende is er een aantrekkelijke cocktail ontstaan die Kia ‘Niro’ heeft gedoopt. Een frisse, nieuwe en bovendien milieubewuste verschijning die beslist in de smaak valt bij een breed publiek. Een echte koppendraaier. Althans, dat heeft Otto de Gooijer na een uitgebreide testrit overduidelijk ervaren!

Verrassend modern
Kia introduceert met de Niro een uiterst modern en verrassend concept. Het lijkt in eerste instantie een SUV-achtige auto maar als je hem naast de Kia Sportage zet, is het meer een iets hoger op z’n poten staande hatchback. Deze uitvoering is gezegend met een setje stoere lichtmetalen velgen en dat maakt de prettige uitstraling wat mij betreft compleet. Waar je hem ook plaatst, Kia heeft keurig werk geleverd en een aantrekkelijke gelijnde en toegankelijke auto neergezet. Dat toegankelijk mag je gerust letterlijk nemen want de vijfdeurs carrosserie laat ‘mens & bagage’ royaal toe.

Ruimte
Wie eenmaal plaats heeft genomen in de Niro, wordt getrakteerd op een comfortabel interieur dat fraai is afgewerkt en voorzien is van allerhande gemakken. Deze uitvoering heeft zelfs een verwarmd stuur! Heerlijk in de wintermaanden voor verkleumde vingers. Start je de motor, dan gebeurt er….niets. De Niro is een hybride en dat verklaart de stilte terwijl de auto wel degelijk standby is. De hybride Niro heeft een aan een 44 pk sterke elektromotor gekoppelde 1.6-liter GDI benzinemotor met 105 pk. Het gecombineerd vermogen komt daarmee uit op 141 pk en een royale 265 Nm.De aandrijflijn is gekoppeld aan een zestraps automaat met dubbele koppeling en die doet uiterst comfortabel zijn werk. De bak schakelt zeer prettig en vloeiend en verhoogt daarmee het rijplezier in een niet onaanzienlijke mate.

Dynamiek inclusief
Ook qua rijeigenschappen stelt de Niro niet teleur. Integendeel, de auto vertoont een dynamisch rijgedrag, stuurt lekker communicatief en ligt veilig en solide op de weg. En dan de uitrusting. Die is ouderwets Koreaans compleet.  Als First Edition is de hybride voorzien van zaken als een 7-inch touchscreen met navigatie, achteruitrijcamera, Android Auto, Apple CarPlay en halflederen bekleding. Snufjes zat! Je kan dus met recht spreken van heel veel waar voor je geld. Milieubewust, ruim, mooi afgewerkt en goed uitgerust. Zo zou je de Kia Niro in een notendop kunnen omschrijven. Een prettig totaalplaatje dat beslist in de smaak zal vallen bij een brede doelgroep als je het mij vraagt!

Deze Kia heeft zelfs een verwarmd stuur!

 

Technische gegevens

Motor:  4 cilinders, 1.580 cc benzinemotor plus elektromotor
Vermogen gecombineerd:  104 kW, 141 pk
Koppel:  265 Nm
Prestaties: 0 – 100 km/u: 11,5 seconden
Topsnelheid: 162 km/u

 

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop