Ervaar de Volkswagen up!

07 januari 2019

Ervaar de Volkswagen up!

De nieuwe kleine Volkswagen staat al weer een aantal jaren hoog in de verkooplijsten. Geen wonder vinden ze bij autobedrijf Otto de Gooijer. Immers, ben je in deze klasse op zoek naar een auto die qua degelijkheid en stevigheid niets onder doet voor bijvoorbeeld de grotere Polo of Golf? Dan is dit je auto! De kleine up! maakt nog altijd grote indruk. Die conclusie mag ik na de testrit wel stellen.

Degelijkheid troef

De up! is inmiddels een groot succes. De zilvergrijze up! oogt als een echte Volkswagen. De degelijkheid straalt van de auto af. Maar dan wel met een vrolijke ‘touch’. Dankzij het frisse neusje kijkt de auto je vrolijk aan. Ook grappig is het knikje in de achterzijruiten en de volledig zwarte achterklep. Al met al staat er een stevig karretje met onmiskenbare Volkswagen-genen. Elke uitvoering heeft standaard in kleur gespoten bumpers, groen getint glas en heldere koplampglazen.

Vrolijke verschijning

Dus welke up! je ook kiest, het is altijd een leuke verschijning. De testauto is een move-up!-uitvoering. Dat is het middelste uitrustingsniveau. Hiermee is de auto voldoende compleet uitgerust. Uniek is de standaard aanwezige rem assistent. In noodgevallen ‘trekt de auto aan de bel’ en gaat dan automatisch vol in de remmen. Mooi systeem en beslist apart in deze compacte autoklasse. Hoe rijdt de up! eigenlijk? Nadat ik me heb geïnstalleerd in de verrassend volwaardige stoelen (dat is wel eens anders bij de concurrentie!) start ik de nieuw ontwikkelde 3 cilindermotor. Wie nu gelijk aan pruttelende, ronkende motoren denkt, heeft het helemaal mis. Het motortje (in de testauto met 60 pk, 75 pk is leverbaar) draait bijzonder rustig stationair. Als je accelereert, hoor je een leuke roffel en eenmaal op snelheid is het opvallend rustig in de auto. De up! voelt zich op alle soorten wegen uitstekend thuis. Deze 60 pk-versie is natuurlijk geen GTI, maar de prestaties zijn echt meer dan voldoende.

Zuinig

Aan de pomp word je bovendien beloont met een enorm laag verbruik. 1 op 20 is gewoon in de praktijk haalbaar. Geen wonder dat deze auto een A-label heeft. In de stad komen de compacte afmetingen natuurlijk uitstekend van pas.  Dankzij de stuurbekrachtiging (standaard op alle uitvoeringen!) prik je hem werkelijk in elk gaatje. Ruim is ie ook. Je kunt er met z’n vieren prima in zitten en bovendien is de bagageruimte met 251 liter inhoud gewoon groot te noemen ten opzichte van zijn concurrenten. Wie op zoek is naar een volwassen auto maar wel met alle voordelen die auto’s in dit segment hebben, kan niet om de up! heen. Maak zelf maar eens een testrit bij Otto de Gooijer. Dit is echt een T(up!)pertje!

De Volkswagen up! straalt degelijkheid uit met een vrolijke ‘touch’

Technische gegevens

Volkswagen up! move up!

Motor: 3 cilinders, 999 cc
Vermogen:  44 kW, 60 pk
Koppel: 95 Nm bij 3.000 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u:  14.4 seconden, topsnelheid 160 km/u

Bouwjaar 2014, kilometerstand 30.770

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop