De BMW 1 Serie bij Otto de Gooijer

08 januari 2021

De reclameslogan van BMW luidt al jaren ‘Freude am fahren’. Vrij vertaald staat dat voor puur rijplezier. De BMW 1 Serie weet deze slogan net als z’n grotere broers al jaren waar te maken. Wat stuurt dat ding heerlijk strak! Na een uitgebreide testrit kunnen we u alvast melden dat de BMW ‘1’ op het gebied van rijeigenschappen nauwelijks is te verslaan. Rijdt u mee in deze BMW 118i die nu bij Otto de Gooijer te koop staat?

Daar staat hij dan te blinken voor het pand van Otto de Gooijer in Rhenen. Een van de laatste (volgens liefhebbers) ‘echte’ BMW 1 Serie-modellen vanwege de achterwielaandrijving. Hij oogt dankzij de M-Sport details extra fraai,  dik en volwassen. De bolle, dikke neus is bijzonder fraai vormgegeven en is heel herkenbaar als BMW. Ook de rest van de auto ziet er top uit, zeker in combinatie met het M-sportpakket en de sportief ogende lichtmetalen velgen. Qua uitstraling zit het dus helemaal goed met de 1-Serie! Tijd om in te stappen. Je zit als vanouds lekker laag in de comfortabele sportstoelen. Het dashboard geeft een bijzonder hoogwaardige indruk. Mooie materialen, duidelijke meters en een door-en-door sportieve sfeer kenmerken het binnenste van de compacte BMW. Dit is een rijdersauto en dat laat de auto overduidelijk merken.

Rijplezier staat op 1 bij de BMW 1 Serie

Dit exemplaar beschikt over het al genoemde M-sportpakket en het Corporate Lease-pakket dat voorziet in navigatie en een reeks andere comfortverhogende voorzieningen.  Ook qua ruimte-aanbod is de auto heel bruikbaar. Vier tot vijf volwassenen passen er met hun bagage uitstekend in. Met het indrukken van de startknop komt de 136 pk sterke 1.5 turbomotor tot leven. Direct bij het wegrijden merk je dat er heel veel power onder de gewelfde kap zit. Al vanaf bijzonder lage toerentallen pakt de motor soepel op en dat zorgt ervoor dat de auto er als een speer vandoor gaat. Dankzij de perfecte zitpositie en messcherpe besturing  is het een feest om met de 1 onderweg te zijn.  Er zijn denk ik geen andere auto’s in deze klasse die je zo actief bij het rijden betrekken als deze BMW. Echt grote complimenten voor het Beierse merk! Mede dankzij de achterwielaandrijving is de gewichtsverhouding nagenoeg gelijk verdeeld over de voor- en achteras. Dat zorgt resulteert in een sublieme wegligging. Op de Betuwse dijkjes ligt de auto als een blok op de weg.

Zuinigheid met vlijt kenmerkt deze BMW 118i

Overigens is het prettig om te weten dat BMW milieubewust rijden naadloos combineert met rijplezier;  zo heeft de auto onder meer  een start/stop systeem voor het besparen van dure benzine. Verder zorgt het ‘efficient dynamics’ programma van BMW dat deze 1-Serie wordt beloond met een A-label.  Rijplezier en milieuvriendelijk autorijden wordt op deze wijze kinderlijk eenvoudig. Weer terug bij Otto de Gooijer lever ik met gezonde tegenzin de sleutel (prachtig design trouwens!) weer in.  De BMW 1-Serie overtuigt door zijn geraffineerde combinatie van hoogstaande rijeigenschappen, moderne en milieubewuste technologie en een relatief gunstig financieel plaatje. Conclusie: de BMW 1-Serie is geslaagd. Ervaar het zelf tijdens een proefrit!

Meer weten? Klik hier!

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop