BMW 3 Serie ‘EDE’ bij Otto de Gooijer

20 september 2019

Het toverwoord bij BMW is ‘Efficient Dynamics’. De speciale modellen die voorzien zijn van deze technologie zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de bestuurder. Zeker zakelijke rijders zullen smullen van deze nieuwste aanwinst in de showroom van Otto de Gooijer in Rhenen: de BMW 320d ‘EDE’ Touring. Een schitterend gelijnde BMW met krachtige en zuinige motor!

EDE-modellen van BMW
Voordat ik op pad ga met de aantrekkelijke in zwart metallic gespoten  testauto, vertel ik u eerst even wat meer over de filosofie van deze auto. BMW Efficient  Dynamics staat voor minder emissie en meer vermogen. Anders gezegd: verbruik en emissie van de auto worden gereduceerd, zonder dat er op vermogen of rijplezier hoeft te worden ingeleverd . Om dit te bewerkstelligen, ontwikkelde BMW diverse innovatieve technologieën. De kern van dit pakket maatregelen is een slim gebruik van de energie in een auto, waardoor de energiebehoefte, en daarmee het verbruik en de emissie, vermindert. Voorbeeld? Als je afremt, wordt met de vrijgekomen energie de accu bijgeladen. Je ziet dit op een blauw oplichtend icoontje in het dashboard. Maar ook banden met een lage rolweerstand en diverse gewichtsbesparende technieken horen bij de ‘EDE’-modellen van BMW. Het effect is er want tijdens de testrit haalden we zonder moeite 1 op 18. Een prachtig cijfer voor zo’n forse en snelle auto.

Soepele automaat
Deze versie is voorzien van een 8-traps automaat. Zonder overdrijven een heerlijke versnellingsbak. In de zuinige modus schakelt de auto razendsnel over voor lage toerentallen, in een sportieve bui behaagt de ‘Beamer’ je met flippers aan het stuur voor maximale trekkracht. En daarmee zit het wel snor; je hebt 380 Nm bij 1.750 toeren tot je beschikking. Als je wilt, stoomt de 163 pk sterke 320d door naar snelheden die ruim boven de 200 km/u liggen. Een droomcombinatie mag je eigenlijk wel zeggen. Milieubewust en lekker zuinig en tegelijkertijd ronduit sportief en snel als je dat wilt.

Tijdloos & premium, te koop bij Otto de Gooijer
De 3 Serie is daarnaast een uiterst begeerlijke auto. De moderne maar toch vertrouwde BMW-uitstraling is top en deze nieuwe BMW 3 Touring voldoet precies aan de verwachtingen. Persoonlijk vind ik deze Touring nog iets fraaier dan de Sedan maar daar mag u natuurlijk anders over denken. Feit is dat de Touring qua gebruiksgemak hoger scoort met zijn riante kofferbak en variabel in te delen interieur. Met z’n viertjes op de wintersport lijkt me een feest in deze kar. Traditioneel is de perfecte afwerking een groot pluspunt. Ook deze wagen scoort punten met z’n mooie materialen, perfecte ergonomie en fraaie details als een elektrisch te sluiten achterklep en mooie animaties in het breedbeeldscherm met navigatiesysteem.

Grote pluim voor de heerlijke sportstoelen met uitschuifbare zitting. Waarom hebben niet meer auto’s zo’n systeem? De gehele ambiance draagt bij aan de fijne gevoel dat deze  je geeft. BMW begrijpt dat als geen ander. Rijplezier met hoofdletters. En als dat dan ook nog gecombineerd wordt met een portie duurzaamheid, dan begrijp ik best dat BMW definitief in de richting van ‘EDE’ gaat. Ervaart u het zelf maar eens bij Otto de Gooijer tijdens een proefrit in deze perfecte, dealer onderhouden BMW!

 

Meer over deze auto? Klik hier!

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop