Audi A3 Cabriolet: The sky is the limit!

01 april 2020

Dat met de cabrioletversie van de nieuwe Audi A3 de ‘sky the limit’ is als u het dak opent, zult u vast wel begrijpen. Nee, het gaat ons nu even om de onberispelijke bouwkwaliteit van deze auto. Ook op dat gebied is voor Audi the ‘sky the limit’. Je voelt de kwaliteit elke meter als je met deze schitterend gelijnde auto onderweg bent. En dat geeft het cabriogevoel toch nog een extra dimensie. Otto de Gooijer presenteert u dit prille voorjaar graag dit hagelwitte exemplaar.

De kwaliteit van deze Audi A3 is overal
Draai aan de zilvergrijze ring die rond het ventilatierooster zit om de luchtstroom te regelen. Je hoort een zacht maar solide ‘klik’ telkens als je draait. Wist u dat een ‘geluidsdeskundige’ bij Audi maandenlang op dit ‘klikje’ heeft gestudeerd teneinde een ‘klik’ te vinden die het beste bij Audi past? Misschien gaat het wat ver maar het tekent het streven van Audi om absolute topkwaliteit te leveren in elk segment. Daarom heeft Audi ook zo veel werk gemaakt van de torsiebestendigheid van de A3 cabrio. Elke open auto verliest een belangrijk deel van zijn stevigheid. Met name op hobbelige wegen wil een open auto gaan ‘torderen’ (trillingen door de auto). Bij de A3 echter merk je echter hoegenaamd niets van dit verschijnsel. Bijzonder en heel erg prettig. Immers, de auto rijdt er simpelweg fijner door dan een vergelijkbare cabriolet.

Audi A3 Cabriolet nu beschikbaar bij Otto de Gooijer
De A3 is een plaatje om te zien. De cabrioletversie is afgeleid van de A3 sedan waardoor er een mooie, gestrekte lijn in de auto zit. Hij oogt zeer voornaam, zeker met de fraaie lichtmetalen velgen die deze auto sieren. Ook het interieur maakt een zeer hoogwaardige indrukt. De stoelen zitten perfect en diezelfde kwalificatie gaat ook op voor de zitpositie. De (stoffen) kap verdwijnt met een druk op de knop in luttele seconden onder een afdekklep in de carrosserie. Dit blijft voor omstanders altijd een mooi schouwspel om te zien. Het ‘klusje’ is binnen 15 seconden geklaard en dan kan het grote genieten beginnen.

Onder de kap ligt in de testauto een 140 pk sterke 1.4 TFSI-motor. Uniek aan dit blok is de cilinderuitschakeling. Indien er rustig wordt gereden, schakelt de elektronica 2 cilinders uit waardoor de Audi op 2 cilinders gaat rijden. Het voordeel hiervan is minder bewegende delen in het motorblok en daardoor een lager gebruik. De omschakeling wordt in een display aangegeven. Voor de rest merk je er niets van. Of hoor je in de verte toch een karakteristiek 2 cilinder roffeltje? De goede verstaander heeft aan een woord genoeg. Storend is het echter allerminst en je wordt beloond met een keurig brandstofverbruik. Grote klasse en wederom een bewijs van de innovatiedrift van Audi. Niet voor niets hanteren zij ‘Vorsprung durch Technik’ als reclameslogan.

Zo’n Audi A3 cabriolet is een prachtige, met liefde gebouwde auto die voor 4 personen een grote dosis rijplezier biedt. Wat dat betreft zijn er in deze (prijs)klasse geen andere auto’s te koop die het genoegen van open rijden koppelen aan een kwalitatief zo hoogwaardige auto. Voor € 29.950,- kunt u al in dit perfect onderhouden exemplaar uit 2016 rijden. Een keurige prijs voor een auto waarvoor in heel veel opzichten alleen ‘the sky the limit’ is! Ontdek het zelf bij Otto de Gooijer in Rhenen.

 

Audi A3 Cabriolet 1.4 TFSI COD 140pk Pro Line S Line

Motor: 4 cilinders, 1.395 cc, turbo
Vermogen:  103  kW, 140 pk
Koppel:  250 Nm bij 1.500 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 9,1 seconden
topsnelheid: 218 km/u

Autobedrijf Otto de Gooijer Rhenen

Ons bedrijf is centraal gelegen aan de N233 in Rhenen, nabij de A12 en A15. Bij Autobedrijf Otto de Gooijer vindt u een ruim aanbod van jong gebruikte (dealer onderhouden) auto’s en bedrijfswagens van diverse merken in alle prijsklassen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de aankoop van uw nieuwe auto en bedrijfswagen, uiteraard met behoud van fabrieksgarantie.

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom, ons vakkundige- en servicegerichte team staat u graag te woord.

Webshop