Zonnige proefrit met de DS3 Cabrio

maak een proefrit DS3

Citroen DS3 cabrio

Met de komst van de DS3 bij is er een nieuwe, frisse wind gaan waaien bij het illustere, Franse merk. De succesvolle, hippe en volledig zelf te ‘customizen’ DS3 breekt met het traditionele verleden. Typisch een auto waarmee je boven het maaiveld uitsteekt vanwege z’n aparte looks. Rijdt u mee?

Otto de Gooijer van het gelijknamige autobedrijf uit Rhenen, overhandigt mij de (ook al zo aparte!) contactsleutel van de in Gris Shark metallic gespoten DS3. Het betreft een 1.2 VTi in SO Chic-uitvoering uit 2014 met een prettig lage kilometerstand. Voor € 13.950,- staat de auto bij u voor de deur. Een zeer redelijk bedrag als je je realiseert wat je er allemaal voor terugkrijgt. Laten we de auto eens wat beter bestuderen.

Design
Onmiddellijk valt de apart gevormde B-stijl op waardoor ook de achterzijruiten heel karakteristiek zijn vormgegeven. Gecombineerd met de dikke neus met LED-verlichting en de ranke achterzijde krijg je een echt onderscheidend vormgegeven auto. In mijn ogen een heel geslaagd ontwerp. Ook het interieur is apart wat styling betreft. Citroën heeft  zich er niet bepaald makkelijk vanaf gemaakt. De vormgeving van het dashboard met diepliggende klokken, de opvallend mooie materialen en de chique, ingetogen bekledingsstoffen zorgen voor een smaakvolle ambiance. Een bijzonder detail is de zwarte hemelbekleding die zorgt voor een sportieve sfeer. Eenmaal genesteld in de comfortabele stoelen wordt het tijd voor een proefrit.

Pittig
De DS3 is met de  1.2 VTi motor en 82 pk voor Nederlandse omstandigheden uitstekend gemotoriseerd. Je merkt wel dat de auto nog veel meer pk’s aan kan, maar dat wil niet zeggen dat deze auto te kort komt. Integendeel, het motortje pakt uitstekend op (ook bij lage toerentallen!) en draait  heel rustig. Ook op snelwegtempo is het goed toeven in de DS3 en een retourtje Parijs lijkt dan ook geen enkel probleem.  Prima combinatie en nog lekker zuinig ook! Ook op comfortgebied (traditioneel gezien een belangrijk verkoopargument bij Citroën!) scoort de auto hoog.

Genieten
In combinatie met het moeilijk te definiëren ‘premiumgevoel’ dat deze Fransoos je geeft, wordt elke rit een plezierrit. En dat wordt uiteraard nog versterkt door het riante en elektrisch bedienbare cabriodak op dit exemplaar. Dat geeft beslist een hoge meerwaarde en verhoogt de ‘feestvreugde’ bij dit model. Bovendien is het leuk om een auto te hebben die niet  iedereen voor de deur heeft staan.  En dat laatste mag u best letterlijk nemen want de kans dat u een identieke DS3 tegenkomt, is vrij klein. Er was namelijk een eindeloze optielijst beschikbaar en daarmee is dit exemplaar rijkelijk bedeeld. Zo wordt ‘een’DS3 ‘uw’ DS3! Terugrijdend naar Otto de Gooijer in Rhenen kan ik alleen maar enthousiast zijn over de compacte DS3. Maak dus zelf ook gerust een proefrit en wie weet gaat u met deze originele auto naar huis!

De DS3 geeft je een echt ‘premiumgevoel’

Technische gegevens

Citroën DS3 1.2 VTi Chic Cabrio
Motor:  3 cilinders, 1.199 cc
Vermogen: 60 kW, 82 pk
Koppel:  136 Nm bij 4.000 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 12.3  seconden, topsnelheid 174 km/u
Prijs vanaf € 13.950,-, bouwjaar 2014, km. stand 36.000
Inclusief Pack Comfort, Pack Connect met Navi en Pack Performance

 

Klik hier voor meer informatie