Vrolijk Frans (oos)je bij Otto de Gooijer!

Otto de Gooijer heeft een occasions waar je echt vrolijk van wordt! Alweer sinds 2014 is deze editie van de Citroën C1 een vaste klant op de Nederlandse wegen. Na destijds bijna 10 jaar trouwe dienst van z’n voorganger, vond het Franse merk het de hoogste tijd om met een compleet nieuw model te komen. Het nieuwe model kijkt opvallend vrolijk de wereld in en herbergt talloze noviteiten. Otto de Gooijer heeft een zwarte C1 voor een uitgebreide kennismaking en proefrit beschikbaar!

Frisse vormgeving
Dat deze nieuweling geen gemakkelijke taak zou krijgen, leek op voorhand wel duidelijk. Immers, er zijn veel kapers op de kust die 15 jaar geleden simpelweg niet bestonden. Maar Citroën haalde alles uit de kast om van dit compacte karretje minstens zo een succes als zijn voorganger te maken. Dat begint al bij de vormgeving. Onmiddellijk valt het vrolijke snoetje in het oog. Citroën heeft als een avantgardistisch merk weer ‘ouderwets eigenwijs’ uitgepakt. Ronde koplampen worden gecombineerd met fraai vormgegeven stadslichten. Het geheel maakt de auto zeer herkenbaar in het straatbeeld. De rest ziet er overigens minstens zo fraai uit. De strakke achterzijde harmonieert keurig met de hoge taillelijn aan de zijkant. Al met al staat hier een verfrissend leuk wagentje die het Franse ‘joie de vivre’ uitstekend weet te vertalen. Je wordt spontaan vrolijk als je oog in oog staat met de nieuwe C1!

Stadssprinter
Het interieur kent een eenvoudig maar keurig afgewerkt dashboard met een prominent touchscreen waarmee diverse functies zijn te bedienen. De stoelen zitten comfortabel en de zitpositie is uitstekend. Tijd voor een ritje! In de stad voelt de C1 zich als een vis in het water. De motor zorgt voor vlotte prestaties; bij het stoplicht ben je verrassend snel weg. Zuinig is hij ook, 1 op 20 moet makkelijk kunnen. Ook op de snelweg kom je prima mee met het overige verkeer.
Toch is de stad het domein van de C1. Je waardeert dan keer op keer de makkelijke bediening van de auto gecombineerd met de compacte en zeer overzichtelijke carrosserie. Dat maakt ‘m tot een ideale citycruiser. De kofferruimte biedt in het nieuwste model genoeg ruimte voor de weekboodschappen of de hockeyuitrusting van de kinderen. Ook op (veiligheids)uitrustingsgebied valt er maar weinig te klagen. De auto zit, zeker in deze uitvoering, goed in z’n spulletjes. ABS, ESP, airbags, elektrische ramen, airco, het genoemde open dak en touchscreen, centrale vergrendeling met afstandsbediening zijn allemaal standaard aanwezig. Maak zelf kennis met dit vrolijke karretje bij Otto de Gooijer. U wordt er vast blij van!

Je wordt spontaan vrolijk als je oog in oog staat met de Citroën C1!

Technische gegevens

Citroen C1 e-VTi 68 Feel

Motor: 3 cilinders, 998 cc
Vermogen: 51 kW, 69 pk
Koppel: 95 Nm bij 4.800 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 14,3 seconden
topsnelheid: 157 km/u

Prijs: € 7.750,- Klik hier voor meer informatie!