Verkoop nieuwe bedrijfswagens groeiend

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens blijft toenemen. Al 22 maanden op rij worden er meer nieuwe bedrijfswagens verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. De verkoop blijft steeds verder groeien, omdat veel bedrijven tijdens de economische crisis het vernieuwen van het wagenpark hebben uitgesteld.

Het zijn vooral bedrijven in de bouwbranche en bezorgdiensten die hun verouderde wagenpark een upgrade geven. Beide sectoren profiteren namelijk van de aantrekkende economie en dat zorgt onder andere voor de flinke stijging in het aantal verkochte bedrijfswagens.

Verkoop nieuwe bedrijfswagens +25% in augustus

De verkoop van bedrijfswagens is in augustus met maar liefst 25 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Er werden 4.621 bedrijfswagens afgeleverd, tegenover 3.688 verkochte exemplaren in augustus 2015.

Wanneer er wordt gekeken naar de merken die het goed doen in de eerste acht maanden van 2016, dan heeft marktleider Volkswagen nog steeds een flinke voorsprong op concurrenten Mercedes-Benz en Ford. Wel is de voorsprong van Volkswagen bedrijfswagens in de laatste maanden aan het slinken. De top-5 van merken bedrijfswagens, gezien het marktaandeel, ziet er als volgt uit:

  • Volkswagen, 23,5% met 11.797 verkochte exemplaren
  • Mercedes-Benz, 16,1% met 8.051 verkochte exemplaren
  • Ford, 13,4% met 6.726 verkochte exemplaren
  • Renault, 12,3% met 6.153 verkochte exemplaren
  • Peugeot, 9,2% met 4.630 verkochte exemplaren

Ook jonge bedrijfswagen occasions populair

De stijging in verkopen is niet alleen te vinden in nieuwe bedrijfswagens, maar ook de jong gebruikte bedrijfswagen is populair. Een groot voordeel van een jonge occasion is dat de eerste afschrijving al heeft plaatsgevonden. Voor bedrijven die niet persé een nieuwe bedrijfswagen willen, is dit een uitstekende optie. Immers is de prijs-kwaliteitverhouding van deze wagens optimaal.

Bedrijfswagens bij Otto de Gooijer

In onze showroom kunt u altijd terecht voor informatie en advies bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van jonge bedrijfswagen occasions. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes, zodat u een nieuwe bedrijfswagen of occasion aanschaft die perfect bij uw wensen past.

Loop gerust eens binnen in onze ruime showroom. U kunt bij ons terecht met of zonder afspraak. Voor een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0317 – 61 91 11 of maak gebruik van ons online contactformulier.