Test zelf de Golf TDI BlueMotion bij Otto de Gooijer

Golf TDI BlueMotion

Volkswagen Golf TDI BlueMotion beschikbaar bij Otto de Gooijer

De Polo BlueMotion was bij zijn introductie destijds in 2010 direct een doorslaand succes. Het was destijds een van de eerste auto’s die zo zuinig was dat hij werd beloond met een fiscaal aantrekkelijke bijtelling van 14%. Nog steeds is die auto populair. Z’n grotere broer, de Volkswagen Golf, werd ook leverbaar met deze voor de zakelijke markt zo gunstige bijtelling. Maar nu verpakt in een groter (Golf) jasje en pittige 1.6 TDI-motor. 

Golf BlueMotion beschikbaar bij Otto de Gooijer
Aan de buitenzijde verraadt feitelijk niets dat het hier om een BlueMotion-uitvoering gaat. Alleen de kenner zal de minimale blauwe lijntjes aan de voorzijde weten te spotten, gecombineerd met het BlueMotion-opschrift in de gesloten grille. De nieuwste generatie Golf oogt uitstekend. Vertrouwde Golf-lijnen maar dan wel in een compleet nieuw jasje. Breed, gespierd en zelfverzekerd staat de Golf beslist mooi te wezen. Zeker in combinatie met de lichtmetalen velgen van het testexemplaar, staat hier een plaatje van een auto. Instappen dan maar. Hier merk je dat Volkswagen grote stappen heeft gemaakt. Waar de vorige generatie Golf nog een zuiver functioneel dashboard had, heeft de Golf ‘7’ een prachtig gelijnd, licht naar de bestuurder gebogen dashboard. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is voor een auto uit deze klasse ook nog eens ongekend fraai afgewerkt. Deze Comfortline heeft bovendien een groot infodisplay voor audio en navigatie (dat laatste was destijds een optie). Alsof je in een auto uit een paar klassen hoger onderweg bent! Het meubilair is van topkwaliteit en het ruimte-aanbod is dik voor elkaar. Vier of vijf volwassenen kunnen uitstekend een plekje vinden in de Golf waarbij er ook nog eens 380 liter bagageruimte voorhanden is.

BlueMotion rijplezier beschikbaar bij Otto de Gooijer
Tijd om te gaan rijden! De 1.6 TDI-motor loopt opvallend rustig. Na een korte opwarmfase is de auto klaar ‘voor het echte werk’. Je merkt dat de Golf met z’n 110 pk turbodiesel allesbehalve slap gemotoriseerd is. Integendeel, kracht is er meer dan voldoende. Met zijn royale koppel van 250 Nm, dat beschikbaar is vanaf 1.500 toeren, is de auto altijd bij de les. Een beschaafde, krachtige motor met een enorme attractie: zijn gunstige verbruik! Volkswagen geeft een verbruik op van slechts 3,2 liter op 100 km. In de dagelijkse praktijk is dat misschien ambitieus, maar rond de 1 op 25 is met een normale rijstijl heel goed haalbaar. Een schitterende prestatie! Het bewijst dat een zeer zuinige auto beslist ook het nodige rijplezier kan bieden. Volkswagen mag terecht trots zijn op deze fijne motor die in de Golf uitstekend tot zijn recht komt. Ook het prijsniveau mag keurig worden genoemd. Deze Highline minder dan 30 mille en daarvoor biedt de Golf een mooie, volledige uitrusting met lichtmetalen velgen (16 inch is standaard), rondom elektrische ramen, mooi ogende en fijn zittende sportstoelen en een hele ‘batterij’ met veiligheidsverhogende zaken als ABS, ESP en rondom airbags. Al met al weet Otto de Gooijer met deze keurige Golf TDI BlueMotion uit 2013 wederom een auto neer te zetten die volop rijplezier biedt. Maak daarom zelf een proefrit bij Otto de Gooijer in Rhenen!

De 1.6 TDI motor levert 110 pk en loopt opvallend rustig

Technische gegevens

Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Comfortline
Motor: 4 cilinder, 1.560 cc, turbodiesel
Vermogen: 81 kW, 110 pk
Koppel: 250 Nm bij 1.500 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 10,5 seconden, topsnelheid 200 km/u
Prijs: € 13.950,-, bouwjaar 2013, km. stand 165.694
Milieulabel A

Meer weten? Klik hier voor een bezichtiging of proefrit in deze Golf TDI BlueMotion.