SKODA Octavia bij Otto de Gooijer

SKODA Octavia Combi bij Otto de Gooijer

De SKODA Octavia is al jaren een doorslaand succes. Bij SKODA is het niet voor niets al jarenlang de spil van het SKODA-programma. De royale middenklasser, die in zijn eerste gedaante in 1996 het levenslicht zag, blonk al uit in een broodnuchtere cocktail van heel veel ruimte, een goede bouwkwaliteit en betrouwbare en fijne motoren. Aan het basisrecept is niets veranderd. Maar SKODA zingt, mede dankzij de nieuwste technieken en een fraaie vormgeving, wel duidelijk een toontje hoger. Wij testen een zilvergrijze Combi bij Otto de Gooijer in Rhenen.

Als je oog in oog staat met de nieuwe Skoda Octavia valt direct een ding op: wat is dit een fraaie en sierlijk gelijnde auto! Hoewel de ‘oude’ beslist geen Lelijk Eendje was, troeft de nieuweling op het gebied van design het oude model op alle fronten af. De neus is lekker dik en chique, de zijkant oogt fraai. De achterzijde is in mijn ogen nog het minst veranderd maar dat is beslist geen diskwalificatie. Het totaalplaatje brandt zeer aangenaam op het netvlies. Ook aan de binnenzijde heeft de vernieuwingsdrang van SKODA een interieur opgeleverd dat een uiterst volwassen indruk maakt.

Mooie materialen geven de ‘boordplank’ een voorname uitstraling. Een groot kleurenscherm met navigatie in de middenconsole bevestigt de volwassen indruk die het binnenste van de nieuwe Tsjech maakt. En natuurlijk excelleert ook deze editie weer door zijn enorme binnenruimte. Vijf volwassenen hebben meer dan genoeg bewegingsvrijheid en de bagageruimte is met 590 liter misschien wel de aller ruimste in zijn klasse. Echt een enorm pluspunt van deze auto. Je zit lekker in de Octavia dankzij royale en comfortabele stoelen en deze versie belooft ook nog eens heel lekker te rijden! Immers, onder de kap ligt een 110 pk sterke turbodieselmotor met een karrenvracht aan koppel.

Ik laat de motor even netjes op temperatuur komen maar dan mag hij laten zien wat hij waard is. Je merkt dat de SKODA heel graag vooruit wilt. De auto trekt er met name in de eerste versnellingen zeer fanatiek aan waardoor je al snel (veel) te hard rijdt. Het geeft de wagen een sportief karakter. Eenmaal op snelheid is het mede dankzij de vijfversnellingsbak aangenaam stil waardoor kilometers vreten op de snelweg geen enkel probleem is. Koppel je dit aan gunstige verbruik (milieulabel A), dan heb je een aantrekkelijke krachtbron te pakken. Die nieuwe Octavia gaat het volgens mij wel maken. Succes verzekerd…In mijn ogen terecht want de SKODA Octavia weet een paar ijzersterke ‘vertrouwde’ troeven (de enorme ruimte en nog steeds een relatief gunstig prijskaartje) te combineren met een zeer aantrekkelijke vormgeving. Otto de Gooijer en zijn team staan paraat om u van alle informatie te voorzien. Een proefrit vertelt echter misschien wel het beste verhaal. Veel plezier tijdens een proefrit bij Otto de Gooijer in Rhenen!