Proefrit met ‘Keizer Golf’

Proefrit met Golf R ABT bij Otto de Gooijer

Een Golf kent iedereen. Al meer dan 40 jaar is dit Volkswagen-model publiekslieveling. Niet alleen in Nederland maar feitelijk over de hele wereld. Exclusief kan je de Golf dus nauwelijks noemen. Anders wordt het met ‘ een ‘R’ in de type-aanduiding. Otto de Gooijer heeft een ‘R’ die wij meenemen voor een proefrit!

Rijbeleving bij Otto de Gooijer
370 pk. Het is op z’n zachtst gezegd een indrukwekkend vermogen voor een auto uit het populaire C-segment. Deze generatie van de Golf R heeft (gelukkig) vierwielaandrijving waardoor het riante vermogen probleemloos wordt omgezet in regelrechte daadkracht. Want presteren kan hij! In een luttele 4,9 seconden knalt de auto naar 100 km/u, een waarde waarmee je probleemloos sportwagens van de edelste merken op z’n minst kan bijhouden. Bergen met koppel (met een hoogtepunt ruim 400 Nm bij 1.800 toeren) garanderen overal en altijd een surplus aan trekkracht. De prestaties gaan gepaard met een ingetogen brom die in de ‘Sportstand’ overgaat in een angstaanjagende brul. Rijbeleving met een hoofdletter R. Laat dat maar aan de Golf R over.

Topsporter Golf R
De zevende generatie van de Golf kent een fraai en herkenbaar silhouet met een prettige aaneenschakeling van scherpe lijnen en vouwen in de carrosserie. Volkswagen heeft de kans aangegrepen om van de R ook een echt topmodel te maken. De achterzijde met 4 dikke, verchroomde uitlaatpijpen, het speciale spoilerwerk en de heftige 19 inch lichtmetalen velgen in het zwart laten er absoluut geen misverstand over bestaan: met deze Golf valt niet te spotten. Het respect van het publiek is er ook: je hebt volop de aandacht merkten we tijdens de proefrit met de Golf R. Ben je verlegen aangelegd, dan kan je de R beter links laten liggen. Maar dat zou dan wel heel erg zonde zijn want hij biedt elke meter opnieuw maximaal rijplezier. De som der delen is perfect op elkaar afgestemd. Bloedstollende prestaties gekoppeld aan een speels maar veilig weggedrag. Een verfijnde, Volkswagen-waardige afwerking gekoppeld aan een complete ‘sportuitrusting’ maakt van de Golf R een waar hebbeding.

Te koop bij Otto de Gooijer
Dat daar ook een (stevig) prijskaartje aan hangt is niet te voorkomen. Deze brok hoogwaardige technologie kan nu eenmaal niet voor niets worden aangeboden. Al met al mag je concluderen dat Volkswagen in de Golf R haar technologische know how optimaal presenteert. Wie compromisloze prestaties wenst in een herkenbare verpakking, zal de Golf R beslist op zijn of haar shortlist moeten zetten. Wie ‘m uiteindelijk in het hart sluit, zal er een uiterst vermakelijke automobiel aan hebben. Wie du’R’ft?

Technische gegevens

Volkswagen Golf R
Motor:  4 cilinders, 1.984 cc turbo
Vermogen:  272 kW, 370 pk
Prijs: € 34.850,- (bouwjaar 2015, 52.000 kilometer)

Te koop bij Otto de Gooijer

Maak een proefrit bij Otto de Gooijer