Proefrit met de Mazda6

mazda 6 sedan 2.2

Mazda6 Sedan 2.2 GT-M. Nu te koop bij Otto de Gooijer

De nieuwe Mazda6 was bij z’n introductie eind 2012 direct een succes. Dit model bracht Mazda opnieuw onder de aandacht bij de veeleisende leaserijder. Met z’n nieuwe generatie motoren en aansprekende vormgeving keerde Mazda terug naar wat het altijd geweest was: de leverancier van een fraai gelijnde en uitstekende rijdende auto. Otto de Gooijer heeft nu een ‘dikke’ GT-M-uitvoering op voorraad in de introductiekleur rood metallic. Lees alles over onze bevindingen tijdens een proefrit met deze Mazda6 Sedan 2.2 SKYACTIV-D zoals hij voluit heet.

Dynamische lijnen
Sedan uit de hogere middenklasse zijn dikwijls keurige maar ook ietwat saaie verschijningen. Zakelijk geliefd maar privé gaat je hart er bepaald niet sneller van kloppen. Hoe anders is dat met deze generatie Mazda6. De auto heeft een prominente, stoere neus en bevallige lijnen met fraaie rondingen op precies de juiste plek. Maar toch is de auto zakelijk genoeg om er overal mee voor te komen rijden. Otto de Gooijer biedt dit exemplaar aan voor € 16.950,-. Voor dat geld staat er een dijk van een auto uit 2013 voor de deur die voorzien is van allerlei comfortverhogende opties. Dankzij het GT-M is alles standaard wat je hartje begeert: Bi-Xenon lampen, beige lederen bekleding, navigatie, mooi lichtmetaal en een batterij veiligheidsvoorzieningen zijn stuk voor stuk standaard aanwezig.

Rijdersauto te koop bij Otto de Gooijer
Maar er is meer. Mazda heeft als slogan ‘Zoom-zoom’ en dat slaat in dat geval toch wel op de fantastische rijeigenschappen waarover deze auto beschikt. Zelden een auto uit deze klasse meegemaakt die je zo actief bij het rijden betrekt. De besturing is snaarstrak, het schakelen en koppelen verloopt vloeiend en de hypermoderne dieselmotor met 150 pk’s hangt gewillig aan het gas. Deze motor loopt trouwens zo zuinig (gemiddeld 4,2 liter op 100 kilometer) dat de wagen in aanmerking komt voor milieulabel C. Best knap voor zo’n grote wagen! Het interieur is onberispelijk afgewerkt. Mazda gebruikt fraaie materialen en het geheel is met zorg sportief vormgegeven. Diepliggende meters in kokers, mooie sierlijstjes en een donkere bekleding zorgen voor de sportieve sfeer in het binnenste van de Mazda.

Fraai interieur met beige lederen bekleding. Nu bij Otto de Gooijer!

Ruimtereis bij Otto de Gooijer
Maar praktisch is hij ook. Vijf volwassenen en hun bagage vinden royaal een plek in de nieuwe Mazda6.  Wat dat betreft heeft de Mazda6 een unieke plek in zijn klasse. Hij weet als geen ander rijplezier te combineren met een grote dosis praktische bruikbaarheid tegen aanvaardbare kosten. Het uiterlijk is bovendien bijzonder geslaagd waardoor het optelsommetje voor de Mazda heel gunstig uitpakt. Ga zelf maar eens een proefritje maken in deze mooie Japanner bij Otto de Gooijer in Rhenen. Ik denk dat u ook zult vallen voor de aantrekkelijke eigenschappen van de ‘6’.

Nieuwe Mazda6 biedt bakken vol rijplezier! Klik hier voor meer informatie.

Technische gegevens

Mazda6 Sedan 2.2 SKYACTIV-D GT-M
Motor:  4 cilinders, 2.191 cc
Vermogen: 110 kW, 150 pk
Koppel: 380 Nm bij 2.000 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 9,1 seconden
Topsnelheid: 211 km/u
Milieulabel C
Prijs: € 16.950,- (prijs van deze Mazda6 uit 2013)

Mazda6 Sedan 2.2 GT-M. Nu te koop bij Otto de Gooijer.