Premium & prijsbewust: Audi A6 TDI

De Audi A6 is al jarenlang de maatstaf in het hogere autosegment. Een prachtig gelijnde zakenlimo die uitstekend is afgewerkt met bovendien een bewezen reputatie. Een grote verrassing is het dan ook niet dat bij zakelijk Nederland deze auto bijzonder in de smaak valt. Wij testen een Audi A6 van Otto de Gooijer met riante 3.0 TDI-motor.

Tijdloos & stijlvol
Een Audi A6 is een auto die er voor zorgt dat je altijd en overal uitstekend voor de dag komt. Representativiteit, sportiviteit, comfort en ruimte gaan hand in hand. Onder de motorkap treft de (zakelijke) rijder bij deze A6 echter de grootste verrassing:. Qua rijplezier heeft de auto meer dan voldoende kwaliteiten in de aanbieding. De 204 pk’s en het riante koppel van 400 Nm zorgen voor een uitstekend prestatieniveau. Daarbij doet de dieselmotor zijn werk in alle rust, mede dankzij de standaard aanwezige traploze automatische versnellingsbak. Deze motorcombinatie voldoet werkelijk in alle opzichten. De wagen is lekker snel en zuinig en doet in alle rust zijn werk. De rijeigenschappen zijn, zoals het bij een auto van dit merk betaamt, bijzonder goed. Dankzij de rustige besturing en de rotsvaste wegligging geeft deze auto je het vertrouwenwekkende gevoel dat zo goed past bij een grote reiswagen.

Riant
En groot is de A6. Vijf volwassenen en hun bagage vinden met gemak een plekje in de zorgvuldig afgewerkte cabine. Een groot Audi-pluspunt, die mooie afwerking. De gebruikte materialen lijken als voor het leven te zijn gemaakt en het geheel is zeer smaakvol en ingetogen vormgegeven. Als je de Audi A6 start, schuift geruisloos het grote multimediascherm uit het dashboard. Het scherm is gemakkelijk te bedienen en leidt daardoor nauwelijks af. Ook de rest van het interieur ademt grote klasse uit. Chique is de klimaatregeling die ook voor de achter passagiers separaat te bedienen is. De vele fraaie details zorgen voor een voorname sfeer en realiseren je telkens opnieuw dat je met een kwalitatief zeer hoogwaardige auto onderweg bent. Tel daar de representatieve uitstraling van de auto bij op en je hebt een totaalplaatje dat niet voor niets bij zoveel mensen in de smaak valt.

Zo’n Audi A6 is natuurlijk geen koopje maar voor deze in Moonlight blauw uitgevoerde auto uit 2013 met lage kilometerstand is € 25.950,- beslist niet te veel geld. Bovendien krijg je een riante standaarduitrusting op de koop toe. Premium & prijsbewust; dat is de Auddi A6 in deze uitvoering ten voeten uit. Ervaar ‘m zelf tijdens een proefrit bij Otto de Gooijer in Rhenen.

Zakenlimo van grote klasse. Klik hier voor deze fraaie occasion uit 2013 die nu te koop staat bij Otto de Gooijer

Technische gegevens

Audi A6 2.0 TDI ultra 150pk Business Edition

Motor:  6 cilinders, 2.967 cc
Vermogen:  150 kW, 204 pk
Koppel:  400 Nm bij 1.250 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 7,2 seconden
Topsnelheid: 240 km/u

 

Prijs: € 25.950,- (bouwjaar 2013)