April goede maand voor occasionverkoop

Afgelopen maand (april 2016) was een goede maand voor wat betreft het aantal occasionverkopen in Nederland. Er werden namelijk maar liefst 97.994 occasion verkocht. Dit betekent dat er ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar 8,3% meer occasionverkopen plaatsvonden. Mede dankzij de groei in april, staat de totale groei in de eerste vier maanden van 2016 op 5,8%. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

Populaire occasions in april

Wanneer we gaan kijken naar welke occasions er het meest werden verkocht in april, dan blijkt dat er een drietal merken zijn die er met kop en schouders bovenuit staken:

De occasions van deze drie Duitse merken blijven onverminderd populair. Vooral de jonge occasions van deze merken zijn erg in trek bij consumenten. Dit vinden wij bij Autobedrijf Otto de Gooijer allesbehalve verwonderlijk. Deze occasions kenmerken zich namelijk als betrouwbaar met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Occasionaanbod flink vergroot

Net als de forse stijging in het aantal occasionverkopen, is er ook een forse groei te zien in het aantal occasions dat online te koop wordt aangeboden. Zo werden er midden-april 501.702 verschillende occasions te koop aangeboden via het internet. Een jaar eerder waren dit nog 413.229 occasions, wat neerkomt op een stijging van maar liefst 21,4%. Particulieren hebben dus veel keus bij het aanschaffen van een occasion.

Bekijk ons uitgebreide occasionaanbod

Met ruim 150 occasions op voorraad kunt u bij Autobedrijf Otto de Gooijer genieten van veel keuzevrijheid en staat er altijd wel een occasion tussen die voldoet aan uw wensen. Daarbij is het bij ons ook mogelijk om een occasion te leasen op basis van financial lease. Bekijk ons occasionaanbod op de website of kom eens gezellig langs in onze showroom. U bent van harte welkom!