Nu bij Otto de Gooijer: Peugeot 30 ‘TIEN’

Dit model van de Peugeot 308 is sinds 2014 op de markt. Opvallend was destijds dat de Peugeot 308 weer ‘308’ heet. Meestal schuift Peugeot bij het verschijnen van een nieuw model met de getalletjes. In dit geval hadden ze dat gerust nog een keertje kunnen doen. Want deze Peugeot verdient een dikke ‘10’. Zo veel is wel duidelijk na een uitgebreide testrit met dit exemplaar uit 2016 dat nu te koop staat bij Otto de Gooijer. De Franse leeuw brult als nooit te voren.

Licht & fijn
Het grootste nieuws is niet direct zichtbaar maar tijdens een proefrit des te meer merkbaar; de nieuwe Peugeot 308 is maar liefst 200 kilo afgeslankt. Dat merk je. Dat voel je. Maar daarover later meer. Eerst maar eens de aangename lijnen van deze auto op je netvlies in laten werken. Het schitterende neusje (met LED-verlichting op deze uitvoering) oogt chique en sportief tegelijk. De zijkant met chromen strip oogt zeer volwaardig en de ranke, sportieve achterzijde rondt het geheel op aangename wijze af. Hier staat een bijzonder fraaie auto met opvallend volwassen uitstraling. Het interieur sluit naadloos op deze beleving aan. De ‘klokkenkast’ herbergt een grappig detail: de toerenteller draait de ‘verkeerde’ kant op waardoor deze naar de snelheidsmeter toe kruipt. Leuk maar ook nuttig want de het bevordert de afleesbaarheid. De klokken zijn bovendien hoog boven het kleine stuurwiel geplaatst waardoor je er een onbelemmerd  zicht op hebt.

Pure Tech
Rijden maar! Onder de ranke kap van deze Peugeot 308 uit 2016 ligt een moderne motor. Het betreft een 1.2 Puretech-blok in de krachtigste versie met 130 pk. Met deze motor is de nieuweling zeer adequaat gemotoriseerd. Trekkracht in overvloed waardoor een sportieve rijstijl net zo makkelijk is als comfortabel toeren op een provinciale weg. De handgeschakelde 6-versnellingsbak schakelt heerlijk met trefzekere, korte slagen. Doordat de auto een grondige afslankkuur heeft gehad, voelt de 308 veel lichtvoetiger aan dan zijn voorganger. Je merkt het ook in de bochten. Het bij een voorwielaandrijver van nature aanwezige onderstuur is bij de nieuwe 308 veel minder voelbaar. Pas als het echt hard gaat, wil de wagen de buitenkant van de bocht opzoeken.

Comfort
Op het gebied van comfort hoef je de Fransen niets te vertellen. Ondanks het feit dat dit geen zijdezacht geveerde auto is, neemt de wagen kleine en grote oneffenheden met veel elan. Lekker comfortabel. Net als de stoelen en de achterbank. Ruimte in overvloed en de zitpositie is zeer prettig. Deze Style-versie is van alle gemakken voorzien.  Al met al heeft Peugeot schitterend werk afgeleverd met de Peugeot 308. De auto heeft een ongekend hoogwaardige uitstraling en voelt ook als zodanig aan. Maar ervaar het vooral zelf tijdens een proefrit bij Otto de Gooijer. Echt, drie-nul-tien was meer dan op zijn plaats geweest voor deze topper! Klik hier voor meer informatie!

Nu te koop bij Otto de Gooijer!

Deze Peugeot voelt ongekend hoogwaardig en solide aan

Technische gegevens

Peugeot 308 1.2 PURETECH STYLE 130pk

Motor: 3 cilinders, 1.199 cc
Vermogen: 96 kW, 130 pk
Koppel: 230 Nm bij 1.750 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 9,6 seconden, topsnelheid 207 km/u
Milieulabel: A
Prijs van dit exemplaar uit 2016 met 39.000 km: € 18.500,-