Middenklasse auto’s maken een opmars

Op basis van een onderzoek wat is uitgevoerd door LMC Automotive, lijkt het dat het aantal auto’s uit de middenklasse een flinke groei door gaat maken in 2016. Dit is opmerkelijk, omdat de verkoop van middenklassers in 2015 al fors hoger lag dan in de twee jaren ervoor. In 2015 lag het aantal verkochten middenklasse auto’s in Europa op 631.000 stuks. Verwacht wordt dat er in geheel 2016 ongeveer 688.000 middenklassers worden verkocht in Europa, wat een stijging betekent van iets meer dan negen procent.

Volkswagen Passat meest verkochte middenklasser

De Volkswagen Passat voert de lijst aan van meest verkochte auto’s uit de middenklasse. In 2016 werden er tot en met juni al bijna 92.000 verkocht. In vergelijking met de eerste vijf maanden van vorig jaar is dit een stijging van meer dan drie procent. De ‘dieselgate’ lijkt weinig tot geen invloed te hebben op de verkoop van de Volkswagen Passat.

Opvallend genoeg komt de Skoda Superb op de tweede plaats van meest verkochte middenklassers. Met 38.648 verkochte Superbs in de eerste vijf maanden van dit jaar, zijn er ten opzichte van dezelfde periode in 2015 bijna dubbel zoveel auto’s verkocht. Hiermee steeg de middenklasse auto van Skoda van positie 5 naar positie 2 in de ranglijst van meest verkochte middenklassers.

De top-3 wordt gecompleteerd door een tweetal auto’s: de Ford Mondeo en de Opel Insignia. Voor Opel is dit een tegenvaller, want het aantal verkochte Insignia modellen lag in de eerste vijf maanden van dit jaar 15 procent lager dan vorig jaar. Ford verkocht dit jaar ongeveer evenveel exemplaren van de Mondeo als vorig jaar.

Marktaandeel middenklasse auto’s zal afnemen

Marktonderzoeker LMC Automotive verwacht dat de verkoop van de middenklasse auto’s in de komende jaren zal afnemen. Het marktaandeel zal naar verwachting afnemen van 4,4 procent tot 3,5 procent. Als oorzaak noemt LMC Automotive de toenemende concurrentie van SUV’s en het feit dat enkele merken geen middenklasse auto meer zullen uitbrengen in de komende jaren.

Middenklasse auto’s bij Autobedrijf Otto de Gooijer

In onze showroom is altijd een ruim aanbod aan occasions uit de middenklasse aanwezig. U bent uiteraard van harte welkom om onze occasions te komen bezichtigen. Tevens vindt u al onze occasions op de website in dit overzicht. Mocht u vragen hebben over een van onze occasions, dan kunt u gerust gebruik maken van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 0317 – 61 91 11.