Internet populair onder autokopers

Uit recent Duits onderzoek is gebleken dat autokopers steeds vaker gebruik maken van het internet om informatie op te zoeken of zelfs een occasion aan te schaffen. In het onderzoek wordt zelfs gesteld dat éénvijfde van alle autoverkopen via internet plaatsvindt. Zo wordt het voor autobedrijven steeds belangrijker om zich online goed te profileren.

Online auto kopen

In hetzelfde onderzoek komt naar voren dat van de huidige consumenten liefst 97% zich online oriënteert bij de aankoop van een nieuwe auto of occasion. Hierbij dient het internet niet alleen om zich te oriënteren op de diverse mogelijkheden, maar zeker ook als bron van informatie over specifieke occasions. De Duitse onderzoekers zijn het overigens met elkaar eens dat het online aanschaffen van een auto weliswaar terrein wint, maar nooit de fysieke autobedrijven overbodig zal maken. Immers hecht de consument er veel waarde aan om eerst een proefrit te maken, voordat er wordt overgegaan tot koop.

Voordelen van online oriënteren

Consumenten die zich reeds online oriënteerden, merken dat dit steeds eenvoudiger wordt. Het wordt namelijk steeds makkelijker om op websites informatie aan te vragen over een bepaalde occasion. Zo is het ook bij Autobedrijf Otto de Gooijer mogelijk om van iedere occasion specifieke informatie aan te vragen, het leasebedrag te berekenen, een proefrit aan te vragen of een inruilverzoek in te dienen. Op deze manier voldoen wij aan de groeiende vraag van mensen om zich online te verdiepen in de aanschaf van een nieuwe auto of occasion.

Onze showroom in Rhenen

Naast onze vernieuwde website waar wij u zo goed mogelijk van dienst willen zijn, beschikken wij uiteraard ook over onze grote showroom in Rhenen. Iedere occasion die u bij ons op de website vindt, is ook fysiek aanwezig. U bent van harte welkom om op ieder moment onze showroom binnen te lopen -met of zonder afspraak- om u verder te oriënteren of advies in te winnen. Wij staan graag voor u klaar!