Houd een goede band met uw banden

Banden vormen het enige contact tussen u en de weg. Elke band raakt de weg met een oppervlak dat ongeveer zo groot is als een ansichtkaart. Zorg dat uw banden daarom altijd in topconditie zijn.  Otto de Gooijer helpt u graag!

Banden in alle soorten en maten bij Otto de Gooijer
Goede banden zijn om te beginnen cruciaal voor veilig en comfortabel rijden. Met slechte banden nemen de prestaties van uw auto af, neemt uw remweg toe en loopt u een hoger risico om te slippen. Verder verhogen te zachte of versleten banden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw auto.

Otto de Gooijer adviseert bij nieuwe banden
Controleer regelmatig de bandenspanning. Controleer de bandenspanning altijd wanneer de banden koud zijn. Als uw banden te zacht zijn, heeft u minder controle over uw auto en kan de remweg langer zijn. Bovendien slijten uw banden dan veel sneller. Ook banden met een te hoge spanning zijn gevaarlijk: hiermee hebt u minder grip op de weg, remt de auto minder stabiel en hebt u minder controle over de auto. Controleer regelmatig hoe diep het profiel nog is. Wettelijk mag het profiel van normale banden niet lager zijn dan 1,6 mm. Het is echter beter om nieuwe banden te laten monteren wanneer het profiel lager is dan 3 mm (4 mm voor winterbanden). Kom langs bij Otto de Gooijer. Wij adviseren u graag bij de keuze van een set nieuwe banden!

banden band nieuwe band winterbanden zomerbanden

Voor nieuwe banden bent u bij Otto de Gooijer aan het juiste adres