‘Gemaksgolf’ bij Otto de Gooijer

Golf Sportsvan DSG. Nu bij Otto de Gooijer in Rhenen

De Volkswagen Golf hoeven we u vast niet voor te stellen. De populaire hatchback is alweer meer 40 jaar op de markt. In die tijd is het model geëvolueerd tot een royale,  luxueuze hatchback die nog altijd de toon aangeeft in zijn segment. Met de Sportsvan die gebaseerd is op het laatste model Golf, heeft Volkswagen het succes van de Golf beslist nog verder vergroot. En dat ‘vergroten’ mag u best letterlijk nemen. Test de Golf Sportsvan zelf bij Otto de Gooijer tijdens een proefrit in dit fraaie exemplaar uit 2015.

MPV-trekjes
De Golf Sportsvan is de opvolger van de Golf Plus. Sinds 2005 was dat model Golf de auto die net even wat meer ruimte en multifunctionaliteit bood dan de reguliere versie. De Golf Sportsvan is opgebouwd volgens dezelfde filosofie. Een hogere zit, een verstelbare achterbank, een royale bagageruimte van bijna 500 liter en een afwijkend dashboard met veel opbergmogelijkheden. De Sportsvan voegt daar wel een hele belangrijke troef aan toe: zijn looks. Waar de Golf Plus misschien een beetje saai was qua vormgeving, tapt de Sportsvan uit een heel ander vaatje: hier staat een zelfverzekerde auto met een stoere neus, hoge taillelijn en prachtige, dikke achterkant met mooi vormgegeven achterlichten. Dit is een hele mooie auto om te zien! Volkswagen weet met dit nieuwste model een praktisch, ruim en toegankelijk interieur te combineren met sportieve looks.

Hoogwaardige kwaliteit
Zoals het een auto van dit merk betaamt, is ook deze Golf weer schitterend afgewerkt. Fraaie materialen in een mooi vormgegeven, rustige entourage laten je je in deze auto onmiddellijk thuis voelen. Starten maar. Onder de kap van deze prachtige occasion van Otto de Gooijer ligt een 1.2 TSI-motor met 110 pk. Je zou dit blok bijna ‘de huismotor’ van Volkswagen kunnen noemen. Vermogen is er meer dan voldoende, koppel in overvloed (200 Nm) en daardoor zijn de prestaties zeker om over naar huis te schrijven. Zeker in combinatie met de DSG-versnellingsbak van dit exemplaar. Bovendien trakteert deze Golf je op een gunstige brandstofverbruik van 1 op 16 gemiddeld. Een ideale combinatie die het op de uitstekend tot zijn recht komt.

Rijplezier
Toch biedt de Sportsvan meer. Zoals zijn naam al doet vermoeden, kan het onderstel een stevige rijstijl meer dan uitstekend aan. Neem een bocht en ervaar dat deze Golf onverstoorbaar zijn koers volgt. Gaat het te hard dan glijdt de auto rustig en gecontroleerd weg over zijn voorwielen. Even gas los en de auto is direct weer in het gareel. Leuk sturen en een comfortabel weggedrag gaan perfect samen! Deze occasion van Otto de Gooijer is een Highline en dat betekent in Volkswagen-termen dat de auto voorzien is van allerhande, comfortverhogende uitrustingsitems als volautomatische airco, lichtmetalen velgen, sportstoelen met alcantara-bekleding en elegante dakrelings. En daarmee is deze prachtige auto met de juiste sportieve looks en een multifunctioneel interieur voor een brede doelgroep bereikbaar! Ervaar het zelf bij Otto de Gooijer en maak een proefrit of lees meer over deze auto!

De Sportsvan combineert dynamische looks met een praktisch interieur.

 Volkswagen Golf Sportsvan Highline 1.2 TSI DSG

Motor: 4 cilinders, 1.198 cc, turbo
Vermogen:  81  kW, 110 pk
Koppel:  200 Nm bij 1.500 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 11,3 seconden
topsnelheid: 192 km/u

Prijs: € 22.950,-, bouwjaar 2015