“B” eter dan ooit. Nu bij Otto de Gooijer!

Dit type Mercedes-Benz B-Klasse werd in 2012 geïntroduceerd. De compacte MPV-achtige auto was altijd al een fijn, praktisch en ruim vervoermiddel. Deze toenmalig nieuwe versie gooide er in alle opzichten nog een flinke schep bovenop. Met als belangrijkste winst: de B-klasse is nu naast handig en degelijk ook ontzettend leuk geworden! Zeker in de uitvoering zoals wij hem reden: de B180 Ambition. Dit exemplaar uit 2017 heeft Otto de Gooijer nu te koop en is beschikbaar voor een proefrit.

Mooie vormgeving
Als je oog in oog staat met deze Mercedes-Benz B-Klasse kun je niet anders dan constateren dat de auto op het gebied van uitstraling z’n zaakjes goed op orde heeft. Wat staat hier een mooie auto! Niet dat het eerste model B-Klasse een lelijk eendje was, maar in vergelijking met dit type zijn er grote stappen voorwaarts gemaakt. Het front toont gelijkenis met de grotere Mercedes-Benz  modellen en de kenmerkende knik over de zijkant van de auto maakt ‘m stukken stoerder. Zeker in combinatie met deze lichtmetalen velgen oogt de B-Klasse erg fraai.

Hoogwaardig afgewerkt
Ook aan de binnenzijde heeft het merk met de ster het wederom uitstekend voor elkaar. Mooie materialen, een heerlijk vastpakkend (sport) stuurtje en chique afwerkingsdetails maken dat je een goed gevoel hebt bij deze auto . Onveranderd is de grote praktische inzetbaarheid. Er is volop ruimte voor een gezin met hun vakantiebagage. Bovendien is het interieur variabel in te richten waardoor aan elke vervoerswens gehoor kan worden gegeven. Wat dat betreft biedt de wagen het beste van twee werelden. De praktische bruikbaarheid combineert uitstekend met de sportieve ‘looks’ en fijne rijeigenschappen.

Interieur B-Klasse bij Otto de Gooijer

Krachtige benzinemotor
Onder de kap huist in de testwagen een 1.595 cc turbomotor die 122 pk’s in de aanbieding heeft. Dat Mercedes-Benz op het gebied van motorenbouw een uitstekende reputatie heeft, maakt ook deze compacte  krachtbron waar. De motor pakt ook bij lage toerentallen uitstekend op en gaat er lekker rap vandoor. Het blok is verder erg stil en met een gemiddeld verbruik van rond de 1 op 16 ook nog heel zuinig. Met de prestaties is niets mis. De auto kan (in Duitsland) volgens zijn makers 220 km/u halen en je kunt in dik 8 seconden naar de 100 accelereren als je dat wilt. Nee, op het gebied van prestaties heb je met deze Mercedes-Benz niets te klagen. De tijd dat een ‘Benz’ heel erg kaal was en tegen flinke meerprijzen moest worden aangekleed, ligt inmiddels ook ver achter ons. Airco, audio, boordcomputer en een multifunctioneel stuurwiel zijn net als rondom elektrisch bedienbare ramen standaard. Vanzelfsprekend kan je de auto helemaal naar eigen wens verder aankleden maar ook de eenvoudigste variant is al heel compleet.

Deze auto uit 2017 biedt Otto de Gooijer aan voor € 26.950,-, Voor dat bedrag koopt u een ontzettend fijn rijdende en mooi ogende auto die perfect inzetbaar is als gezinsauto. Bij Otto de Gooijer in Rhenenkunnen we u alles vertellen over deze nieuwe B-Klasse. Sla deze auto zeker niet over als u in de markt bent voor een nieuwe auto. Want de “B” is beter dan ooit!

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse biedt het beste uit twee werelden. Ontdek ‘m zelf en klik hier voor meer informatie!

 

Technische gegevens

Mercedes-Benz  B-klasse B180 Ambition
Motor: 4 cilinders, 1.595 cc, turbo
Vermogen:  90 kW, 122 pk
Koppel:  250 Nm bij 1.250 – 4.000 toeren

Prijs geteste uitvoering: €26.950,-, bouwjaar 2017, km. stand 11.843 km