Keep it cool!

De zomer laat zich dit jaar van z’n heetste kant zien. Het moment waarop de airco haar diensten in uw auto bewijst. Immers, dankzij de airco houdt u ongeacht de buitentemperatuur een aangenaam (lees: koel) binnenklimaat. Maar wist u dat airco-onderhoud geen onderdeel is van het reguliere onderhoud? Zonder onderhoud kunnen vitale onderdelen van het aircosysteem van uw auto schade oplopen. Laat de airco van uw auto daarom regelmatig checken door middel van een  aircocheck of airco onderhoudsbeurt. Dan voorkomt u problemen en onvoorziene kosten.

Tijdens een grondige inspectie wordt een visuele controle van de belangrijkste onderdelen uitgevoerd (afhankelijk van het automerk dikwijls gratis aangeboden!). Vervolgens stelt een monteur eerst vast of uw airco onderhoud nodig heeft. Daarnaast worden er diverse airco services aangeboden. Informeer bij uw merkdealer naar de mogelijkheden.

Airco services

Het vervangen van stof- en pollenfilter

Als er is geconstateerd dat het huidige filter de  stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen niet meer voldoende tegenhoudt, is vervanging nodig. Kwalitatief goede en dus gezondere lucht zal na het vervangen krachtiger door het rooster uw auto in worden geblazen. Bovendien komt er meer lucht doorheen dan met een verstopt filter.

Een airco-geurbehandeling 

Deze behandeling verwijdert niet alleen vieze luchtjes uit uw airconditioning, maar ook micro-organismen. De airco ruikt niet meer muf en gezondheidsrisico’s die kleven aan een niet schone airco worden beperkt. Een goede interval om de airco-geurbehandeling uit te laten voeren, is 1x per jaar.

De airco-onderhoudsbeurt

Met een airco-onderhoudsbeurt bent u verzekerd van een volledige behandeling van uw aircosysteem. Deze bestaat uit een controle van de koelende werking, controle van de kwaliteit van het stof- en pollenfilter, controle van de drukbeveiliging en lekdichtheid én het leeghalen, vacumeren en afvullen van de airco.

Tip: Laat uw airco in onze werkplaats

Airco check Otto de Gooijer

regelmatig controleren, want airco-onderhoud wordt  niet standaard meegenomen bij een onderhoudsbeurt.