2015 een goed jaar voor bedrijfswagens

Het jaar 2015 was een goed jaar voor de verkoop van bedrijfswagen occasions. In vergelijking met 2014 vielen de verkopen van bedrijfswagens door autobedrijven 4% hoger uit. In totaal werden er in 2015 liefst 87.800 bedrijfswagen occasions verkocht, tegenover 84.500 verkochte occasions in 2014. Opvallend is dat de verkoop van bedrijfswagen occasions tussen particulieren juist daalde met 5,4%. Eenzelfde trend is te zien bij de verkopen van auto’s in andere segmenten.

Populaire bedrijfswagens

In de verkoopcijfers zijn er grote verschillen te zien tussen diverse automerken. De grote merken deden het over het algemeen goed, met Peugeot en Mercedes als uitschieters. Wat opviel is dat de verkopen van bedrijfswagens van de Aziatische markt allen met tenminste 10% daalden. ‘Kleinere’ merken deden het over het algemeen ook goed, met als absolute uitschieter Dacia, die liefst 59% meer bedrijfswagens wist te verkopen. Tevens deden terreinwagens het goed met een gemiddelde groei van 9%.

Top 5 bedrijfswagens van 2015

In de top van de meest populaire bedrijfswagens is een enkele wijziging opgetreden ten opzichte van vorig jaar. Zo is de Mercedes Vito ten koste van de Ford Transit de top 5 binnengekomen. De lijst met meest populaire bedrijfswagen occasions ziet er zo uit:

1. Volkswagen Caddy
2. Volkswagen Transporter
3. Mercedes Sprinter
4. Mercedes Vito
5. Opel Vivaro

De voorsprong van de Volkswagen Caddy is wel iets geslonken, want de stijging in verkopen was lager dan de andere bedrijfswagens uit de top 5. Andere populaire bedrijfswagens die een goede stijging doormaakten in het afgelopen jaar waren: de Citroën Jumpy, Volkswagen Crafter en Renault Traffic.

Onze bedrijfswagen occasions

Bij ons autobedrijf kunt u terecht voor uw nieuwe bedrijfswagen. Naast onze bedrijfswagen occasions, kunnen wij iedere gewenste bedrijfswagen nieuw afleveren. Voor de aanschaf zullen wij u volledig op de hoogte stellen van alles wat u moet weten bij de aanschaf van een bedrijfswagen en indien nodig van een passend advies voorzien. Wilt u meer informatie over een bepaalde bedrijfswagen? Bel dan gerust op ons algemene nummer of loop onze showroom binnen. U bent van harte welkom!