Winterbanden kopen

Wanneer het koud wordt buiten en de wegen steeds vaker nat zijn, dan is het verstandig om over te stappen op winterbanden. Winterbanden kopen zorgt voor een verbeterde grip op het wegdek en verkleint de kans op ongelukken. Zo kunt u ook in de wintermaanden veilig de weg op.

Wilt u winterbanden kopen? Maak dan direct een afspraak via het formulier onderaan de pagina!

Winterbanden met velg kopen

Bij ons kunt u terecht voor het kopen van losse winterbanden, maar ook voor het kopen van complete sets van winterbanden met velg. Voor wat betreft de velgen is de keuze aan u. U kunt kiezen uit stalen of lichtmetalen velgen. Echter, door het lage prijsverschil tussen stalen en lichtmetalen velgen, kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor winterbanden met lichtmetalen velgen.

Voordelen van winterbanden

Benieuwd naar de voordelen van winterbanden? Wij zetten de voordelen voor u op een rij:

  • Bij een temperatuur van 7 graden Celcius is de remweg bij een snelheid van 100 km/h 4 meter korter.
  • Met een snelheid van 50 km/h op sneeuw is de remweg meer dan de helft korter (25 meter met winterbanden en 53 met zomerbanden).
  • Lagere geluidsproductie.

Verschil met zomerbanden

Er zijn een drietal verschillen tussen een zomer- en winterband. Ten eerste wordt de zomerband harder bij lage temperaturen. Dit is het resultaat van een verschil in rubbersamenstelling. Ten tweede heeft een winterband 4 contactpunten met het wegdek en heeft een zomerband slechts één contactpunt. Tot slot zorgt het zigzag-profiel voor een betere verwerking van regenwater op het wegdek. Door deze verschillen is de grip op een koud en nat wegdek met winterbanden significant beter dan met zomerbanden.

Winterbanden kopen bij Autobedrijf Otto de Gooijer

Wilt u graag winterbanden kopen voor uw auto? Bij ons kunt u terecht voor winterbanden met velg of zonder, de keus is aan u. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook gedurende onze openingstijden bereiken op het telefoonnummer 0317 – 61 91 11.